Risotto jęczmienne ze szparagami i parmezanem
Jęczmienne Risotto ze szparagami i parmezanem może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 493 kalorie, 22g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Niewiele osób lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz czosnek, rosół z kurczaka, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Jęczmienne "Risotto" ze szparagami i Shiitakes, Risotto jęczmienne ze szparagami i orzechami laskowymi, oraz Risotto jęczmienne z karczochami i szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać bulion w małym rondlu na małym ogniu. W międzyczasie rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 7 protokół lub do miękkości.
Dodać czosnek i gotować 1 minutę więcej.
Dodać jęczmień i gotować, mieszając, przez 2 minuty. Wymieszać w winie i gotować, aż płyn się wchłonie, o 3 protokół.
Dodać bulion, 1/2 szklanki na raz, mieszając od czasu do czasu i czekając, aż zostanie wchłonięty przed dodaniem więcej.
Dodać szparagi z ostatnim 1/2 szklanki bulionu i gotować do miękkości. Powinno to zająć 30 do 35 minut, aby cały bulion został wchłonięty.
Zdjąć z ognia, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z parmezanem. Łyżka do poszczególnych misek.Wskazówka: w sklepie poszukaj grubych lub cienkich szparagów z twardymi łodygami, zamkniętymi końcówkami i jasnozielonym kolorem.