Risotto grzybowe z groszkiem to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 17g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz borowiki, sól i pieprz, groszek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 22 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto Z Grzybami Z Groszkiem, Risotto z grzybami z groszkiem, oraz Risotto z grzybami z groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Przynieś bulion na wolnym ogniu w ciężkim średnim rondlu.
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Dodać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
6
Dodać cebulę i saute do miękkości, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Dodać białe pieczarki i czosnek. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś grzyby borowiki na deskę do krojenia. Pieczarki drobno posiekać i dodać do rondla.
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Saute aż grzyby są miękkie i soki odparować, o 5 protokół. Wymieszać z ryżem i niech tosty na kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
9
Dodaj wino; gotuj, aż płyn się wchłonie, często mieszając, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Dodaj 1 szklankę gorącego bulionu; gotuj na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, często mieszając, około 3 minut. Kontynuuj gotować, aż ryż będzie po prostu miękki i mieszanina jest kremowy, dodając więcej bulionu przez kubki i często mieszając, o 28 protokół (ryż wchłonie 6 do 8 szklanek bulionu). Wymieszać z groszkiem.
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.