Pływające Wyspy
Pływające wyspy to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 422 kalorie, 12g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka róż konfetti, fasola waniliowa, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pływające Wyspy, Pływające Wyspy, oraz Pływające Wyspy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu, doprowadzić mleko do wrzenia z wanilii.
Odstawić 15 minut do zaparzenia.
Żółtka ubić z 1 szklanką cukru, a następnie ostudzić gorącym mlekiem. Powrót do ognia i gotować delikatnie zagęścić. Odcedzić i umieścić na lodowatej wodzie i wymieszać do ostygnięcia i zagęszczenia. Wyluzuj.
Dusić 2 ćwiartki wody na dużej patelni, ale nie gotować. W międzyczasie ubij białka, aż będą sztywne, ale nie wyschną. Stopniowo dodawać pozostałe 3/4-szklanki cukru i kontynuować ubijanie aż błyszczący, o 30 więcej sekund.
Umieść dużą patelnię z arkuszami obok wody, wyłożoną lekko zwilżonym papierem woskowanym. Za pomocą dużej końcówki gwiazdy lub 2 łyżek deserowych lub miarki do lodów wyciśnij rozety na papier.
Za pomocą szpatułki podnieś rozety z papieru 1 na czas i wsuń je do gotującej się wody. Kłusować przez 7 minut na dnie, a następnie obrócić na 3 minuty, nie pozwalając im dotknąć podczas kłusowania.
Osuszyć na ręczniku do naczyń.
Wyjąć na patelnię z prześcieradłem i schłodzić.
Wodę i białko ubić w średniej wielkości misce do miksowania. Zanurz płatki róży w mieszaninie i przyklej do wewnętrznej krawędzi miski, aby osuszyć. Zanurz obie strony odsączonych płatków w cukrze i umieść na patelni z pergaminem.
Pozostawić do wyschnięcia na 4 godziny w ciepłym miejscu.
Podajemy pływające wyspy w misce z sosem waniliowym, przyozdobionym płatkami róży.