Pyskaty Kurczak Z Estragonu
Pyskaty Kurczak z estragonu wymaga około 35 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,16 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 505 kalorii, 56g białka, oraz 17g tłuszczu. Dobrze sprawdza się jako danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci smak domu. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę, grzyby, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 58%, to danie jest dobre. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pyskaty Kurczak Z Estragonu, Pyskaty Kurczak Z Estragonu, oraz Pyskaty Kurczak Z Estragonu.
Instrukcje
Gotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W międzyczasie posyp kurczaka estragonem i pieprzem cytrynowym. Na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu przyrumienić kurczaka na maśle z obu stron.
Na tej samej patelni podsmaż grzyby do miękkości.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodaj 1 szklankę bulionu i sherry, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki z patelni.
Wróć kurczaka na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 7-10 minut lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 170°.
Usuń kurczaka i utrzymuj ciepło.
Połącz mąkę i pozostały bulion, aż będzie gładki; wymieszać z sokami z patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia; wymieszać ze śmietaną.
Odcedź makaron; podawać z kurczakiem i sosem.