Puffy Ramp Frittata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać Puffy Rampa Frittatan spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 206 kalorii. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 39 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mieszankę, jajka, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Rampa i grzyb Frittata # SundaySupper, Ramp Sałatka z cytryną-Ramp Vinaigrette, oraz Ramp Kimchi & Ramp Confit.
Instrukcje
Dostosuj stojak do 8 cali poniżej elementu brojlerów i podgrzej brojlery do wysokości.
Połącz żółtka, 3 białka i zioła w dużej misce i ubijać, aż homoegnous i spieniony.
Podgrzać 1 łyżka masła w 10-calowej patelni nieprzywierającej lub żeliwnej na średnim ogniu, aż pienienie ustąpi.
Dodaj rampy, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając często, aż lekko rumiane, o 2 protokół.
Dodać do miski z jajkami i odstawić. Wytrzyj patelnię.
Białka ubić w dużej misce, aż do uzyskania miękkich szczytów, około 3 minut. Fold białka jaj do ubitej mieszaniny jaj i ramp. Jest ok, jeśli znacznie spuszcza powietrze. Złóż, aż do uzyskania jednorodnego koloru. Doprawić solą i pieprzem.
Ciepło pozostałe 2 łyżki masła w tej samej patelni na średnim ogniu, aż pienienie ustąpi, wirowanie patelni jak masło topi.
Dodać mieszaninę jaj i gotować, mieszając gumową szpatułką i skrobanie dno i boki, aż częściowo ustalone, o 30 sekund. Gładka góra z łopatką, a następnie przenieść do brojlerów.
Broil aż lekko dmuchane i złoty kolor na wierzchu, o 4 protokół. Ostrożnie poluzuj frittata cienką metalową szpatułką, aż swobodnie porusza się na patelni. Odwróć na talerz do serwowania lub deskę do krojenia.
Pokrój frittatę i podawaj natychmiast.