Pudding chlebowy z kremem kokosowym

Pudding chlebowy z kremem kokosowym
Przepis na budyń z kremem kokosowym można przygotować w około 3 godziny i 55 minut. Za 1,91 dolara za porcję otrzymasz deser dla 6 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 995 kalorii, 10 g białka i 74 g tłuszczu na porcję. Ten przepis polubiło 27 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Foodnetwork wymaga masła, buławy, żółtek jaj i soli. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 46%, to danie jest solidne. Budyń chlebowy z kremem truskawkowo-waniliowym z prażonym kokosem, babeczki z budyniem z chleba kokosowego z lukrem z surowego kremu makadamia (bez produktów mlecznych) i tajski pudding z chleba kokosowego z kremem waniliowo-kardamonowym (bez węglowodanów i glutenu) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Lekko posmaruj masłem spód 9-calowego kwadratowego ognioodpornego naczynia do pieczenia. W naczyniu równomiernie ułóż kostki chleba. W dużej misce wymieszaj żółtka, całe jajka, mleko kokosowe, śmietankę kokosową, sól, gałkę muszkatołową i muszkatołowiec. Wymieszaj 1 szklankę płatków kokosowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
Płatki KokosowePłatki Kokosowe
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Jednodniowy Chleb Francuski (o Grubości 1/2 Cala), Pokrojony W KostkęJednodniowy Chleb Francuski (o Grubości 1/2 Cala), Pokrojony W Kostkę
Rozdrobnione Białe Mięso Z Pieczonego IndykaRozdrobnione Białe Mięso Z Pieczonego Indyka
1 Zielona Papryka, Drobno Posiekana1 Zielona Papryka, Drobno Posiekana
Fisher® Orzeszki Ziemne Prażone W MiodzieFisher® Orzeszki Ziemne Prażone W Miodzie
1 Kupiona W Sklepie Mieszanka Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Pudełku1 Kupiona W Sklepie Mieszanka Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Pudełku
Kwiat MuszkatołowyKwiat Muszkatołowy
Cytryna, Starta I Wyciśnięta Sok (więcej Soku, Jeśli Cytryna Nie Jest Zbyt Soczysta)Cytryna, Starta I Wyciśnięta Sok (więcej Soku, Jeśli Cytryna Nie Jest Zbyt Soczysta)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Glazura Truskawkowa Bez CukruGlazura Truskawkowa Bez Cukru
Około 3 Uncji Mąki TortowejOkoło 3 Uncji Mąki Tortowej
(więcej Soku, Jeśli Cytryna Nie Jest Zbyt Duża)(więcej Soku, Jeśli Cytryna Nie Jest Zbyt Duża)
2
Kremem polej kostki chleba, delikatnie je dociskając, aby krem wchłonął krem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jednodniowy Chleb Francuski (o Grubości 1/2 Cala), Pokrojony W KostkęJednodniowy Chleb Francuski (o Grubości 1/2 Cala), Pokrojony W Kostkę
2 Małe Fioletowe żelki2 Małe Fioletowe żelki
3
Pozostaw mieszaninę pod przykryciem na 1 godzinę w lodówce.
4
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szalotki, Pokrojone W Cienkie Plasterki Pod KątemSzalotki, Pokrojone W Cienkie Plasterki Pod Kątem
5
Posyp wierzch budyniu pozostałą 1/2 szklanki płatków kokosowych. Przykryj naczynie do pieczenia folią, robiąc w górnej części kilka otworów, aby uwolnić parę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki KokosowePłatki Kokosowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Glazura Truskawkowa Bez CukruGlazura Truskawkowa Bez Cukru
4 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Ukośne Plasterki4 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Ukośne Plasterki
6
Włóż naczynie do pieczenia do brytfanny ustawionej na ruszcie piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Glazura Truskawkowa Bez CukruGlazura Truskawkowa Bez Cukru
Szalotki, Pokrojone W Cienkie Plasterki Pod KątemSzalotki, Pokrojone W Cienkie Plasterki Pod Kątem
7
Do brytfanny wlać gorącą wodę tak, aby sięgała do połowy wysokości naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ugotuj I Podawaj Mieszankę Budyniową WaniliowąUgotuj I Podawaj Mieszankę Budyniową Waniliową
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Glazura Truskawkowa Bez CukruGlazura Truskawkowa Bez Cukru
8
Piec, aż budyń będzie twardy w dotyku, około 1 godziny i 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szalotki, Pokrojone W Cienkie Plasterki Pod KątemSzalotki, Pokrojone W Cienkie Plasterki Pod Kątem
9
Zdjąć folię i piec jeszcze 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szalotki, Pokrojone W Cienkie Plasterki Pod KątemSzalotki, Pokrojone W Cienkie Plasterki Pod Kątem
4 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Ukośne Plasterki4 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Ukośne Plasterki
10
Wyjmij naczynie do pieczenia z łaźni wodnej i włóż je pod brojlery, co najmniej 4 cale od ognia, aż uzyska złoty kolor, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ugotuj I Podawaj Mieszankę Budyniową WaniliowąUgotuj I Podawaj Mieszankę Budyniową Waniliową
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Glazura Truskawkowa Bez CukruGlazura Truskawkowa Bez Cukru
Do Kształtowanej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej PaprykiDo Kształtowanej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki
11
Pozwól budyniu całkowicie ostygnąć. Przykryj szczelnie plastikową folią i przechowuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Resztek Pieczonej Nogi Jagnięcej1 Funt Resztek Pieczonej Nogi Jagnięcej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
12
Sosem polej poszczególne porcje budyniu, według uznania. Posyp prażonym kokosem i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 2/3 Szklanki Płatków Kokosowych BAKER'S ANGEL FLAKE2 2/3 Szklanki Płatków Kokosowych BAKER'S ANGEL FLAKE
Jajka Na Twardo, Obrane I Drobno PosiekaneJajka Na Twardo, Obrane I Drobno Posiekane
13
Sos czekoladowy przygotować tuż przed podaniem budyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo PosiekaneCiasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo Posiekane
14
Kawałki czekolady włóż do średnio żaroodpornej miski. W małym rondlu zagotuj śmietanę na małym ogniu; natychmiast zdejmij z ognia i polej nim kawałki czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Blanszowane Orzechy Laskowe, PrażoneCałe Blanszowane Orzechy Laskowe, Prażone
Biszkopty Z Nadzieniem Kremowym (polecane: Twinkies)Biszkopty Z Nadzieniem Kremowym (polecane: Twinkies)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (2,1 Uncji) Opakowanie Bez Cukru, Gotuj I Podawaj Mieszankę Budyniową Waniliową1 (2,1 Uncji) Opakowanie Bez Cukru, Gotuj I Podawaj Mieszankę Budyniową Waniliową
(więcej Soku, Jeśli Cytryna Nie Jest Zbyt Duża)(więcej Soku, Jeśli Cytryna Nie Jest Zbyt Duża)
15
Ubijaj, aż będzie gładka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 3 Uncji Mąki TortowejOkoło 3 Uncji Mąki Tortowej

Polecane wino: Madera, Pedro Ximenez

Madeiran i Pedro Ximénez to świetny wybór na budyń chlebowy. Słodki, orzechowy smak Pedro Ximéneza z nutami fig i karmelu doskonale komponuje się z puddingiem chlebowym. Madera to kolejna opcja – można nawet znaleźć przepisy wykorzystujące maderę w puddingu chlebowym! Możesz wypróbować Barefoot Bubbly Pink Moscato. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Boso, musujące różowe Moscato
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn