Prosty sos z indyka z grzybami

Prosty sos z indyka z grzybami
Przepis prosty sos z indyka z grzybami można zrobić w około 25 minut. Jedna porcja zawiera 410 kalorii, 39g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 1 i kosztuje 2,54 zł za porcję. 11 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka wody, tłuszczu z indyka z brytfanny, ociekaczy z indyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Działa dobrze jako sos. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest całkiem niezłe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Prosty pieczony indyk z bogatym sosem z indyka, Pikantny sos z indyka z pieczarkami i cebulą, oraz Wolnowarowy Indyk z bezproblemowym sosem {proste rozwiązanie na Święto Dziękczynienia}.

Instrukcje

1
Wymieszaj kropelki indyka z gorącą wodą w rondlu na średnim ogniu, dobrze mieszając, aby rozpuścić wszystkie brązowe kawałki smaku z kropelek do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wymieszaj dokładnie zapakowany brązowy sos i pozwól, aby mieszanina się zagotowała.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy SosBrązowy Sos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Podgrzej tłuszcz z indyka na patelni na średnim ogniu i gotuj grzyby, aż uwolnią sok, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z IndykaTłuszcz Z Indyka
GrzybyGrzyby
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Posyp grzyby czosnkiem w proszku i sosem sojowym i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby wchłoną sos sojowy, jeszcze 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
GrzybyGrzyby
Sos SojowySos Sojowy
5
Wlej mieszankę grzybową do sosu, a następnie dobrze wymieszaj. Gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut. Jeśli pożądany jest gęstszy sos, ubij mąkę do około 1/2 szklanki sosu w małej misce, wróć do rondla i gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez około 5 minut, aby zgęstniała.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia24
Rodzaje PotrawSos
Magazyn