Prosty sos z indyka z grzybami
Przepis prosty sos z indyka z grzybami można zrobić w około 25 minut. Jedna porcja zawiera 410 kalorii, 39g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 1 i kosztuje 2,54 zł za porcję. 11 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka wody, tłuszczu z indyka z brytfanny, ociekaczy z indyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Działa dobrze jako sos. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest całkiem niezłe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Prosty pieczony indyk z bogatym sosem z indyka, Pikantny sos z indyka z pieczarkami i cebulą, oraz Wolnowarowy Indyk z bezproblemowym sosem {proste rozwiązanie na Święto Dziękczynienia}.
Instrukcje
Wymieszaj kropelki indyka z gorącą wodą w rondlu na średnim ogniu, dobrze mieszając, aby rozpuścić wszystkie brązowe kawałki smaku z kropelek do wody.
Wymieszaj dokładnie zapakowany brązowy sos i pozwól, aby mieszanina się zagotowała.
Podgrzej tłuszcz z indyka na patelni na średnim ogniu i gotuj grzyby, aż uwolnią sok, 1 do 2 minut.
Posyp grzyby czosnkiem w proszku i sosem sojowym i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby wchłoną sos sojowy, jeszcze 1 do 2 minut.
Wlej mieszankę grzybową do sosu, a następnie dobrze wymieszaj. Gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut. Jeśli pożądany jest gęstszy sos, ubij mąkę do około 1/2 szklanki sosu w małej misce, wróć do rondla i gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez około 5 minut, aby zgęstniała.