Prosciutto Ravioli

Prosciutto Ravioli
Zapomnij o wychodzeniu na miasto i zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na śródziemnomorskie jedzenie. Spróbuj zrobić Prosciutto Ravioli w domu. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 662 kalorie , 29 g białka i 43 g tłuszczu każda. Za 2,68 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 19 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, a jego przygotowanie zajmuje około 45 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup oregano, masło, mleczny ser ricotta i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 72% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ravioli z dynią piżmową z olejem pomarańczowo-prosciutto , Ravioli z prosciutto i grzybami z sosem z brązowego masła bazyliowego oraz Ravioli z prosciutto i grzybami z sosem z brązowego masła bazyliowego .

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W średniej misce wymieszaj ricottę, szpinak, prosciutto, żółtka, sól i pieprz, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
5 Filiżanek Kokosa, Podzielone5 Filiżanek Kokosa, Podzielone
Przez CiastoPrzez Ciasto
2 Uncje świeżego Sera Mozzarella, Pokrojonego W Kostkę2 Uncje świeżego Sera Mozzarella, Pokrojonego W Kostkę
3/4 Szklanki Posiekanej Trójkolorowej Mieszanki Sałatki Colesław3/4 Szklanki Posiekanej Trójkolorowej Mieszanki Sałatki Colesław
Pikantne, OpcjonalnePikantne, Opcjonalne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Goya I Przyprawa WarzywnaSałatka Goya I Przyprawa Warzywna
Pokruszone Krakersy Z SezamemPokruszone Krakersy Z Sezamem
3
Umieść 1 łyżkę nadzienia z ricotty na środku opakowania wonton.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przez CiastoPrzez Ciasto
4
Brzegi opakowania lekko posmaruj wodą. Złóż opakowanie na pół, zamykając całkowicie nadzienie i tworząc trójkąt. Ściśnij krawędzie, aby je uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ściśnij Każdą Gałkę Muszkatołową I SólŚciśnij Każdą Gałkę Muszkatołową I Sól
5
Przenieś ravioli na blachę do pieczenia. Powtórzyć z pozostałym nadzieniem i owijkami. (Można przygotować do 2 godzin wcześniej; przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (14 Uncji) Opakowanie Mrożonych Frytek1 (14 Uncji) Opakowanie Mrożonych Frytek
6
Rozpuść masło na małej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana Pieczona Słodka Papryka Czerwona, OsuszonaPosiekana Pieczona Słodka Papryka Czerwona, Osuszona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Poblano Chile, Upieczone, Obrane I Pokrojone W Kostkę1 Poblano Chile, Upieczone, Obrane I Pokrojone W Kostkę
7
Dodaj oregano i mieszaj 1 minutę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Blok Sera ColbyBlok Sera Colby
Włoskie Pomidory W Całości, Obrane, Dobrze Odsączone I PosiekaneWłoskie Pomidory W Całości, Obrane, Dobrze Odsączone I Posiekane
8
Zdjąć z ognia.
9
Pracując partiami, gotuj ravioli w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą, aż będą miękkie, od czasu do czasu mieszając, około 4 minut na porcję.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
Ściśnij Każdą Gałkę Muszkatołową I SólŚciśnij Każdą Gałkę Muszkatołową I Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 łyżeczki Posiekanej świeżej Lub Suszonej Szałwii1/2 łyżeczki Posiekanej świeżej Lub Suszonej Szałwii
10
Przenieś ravioli do dużej, płytkiej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokruszone Krakersy Z SezamemPokruszone Krakersy Z Sezamem
11
Polać ravioli masłem z oregano i delikatnie wymieszać, aby je pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoskie Pomidory W Całości, Obrane, Dobrze Odsączone I PosiekaneWłoskie Pomidory W Całości, Obrane, Dobrze Odsączone I Posiekane
RavioliRavioli
Posiekana Pieczona Słodka Papryka Czerwona, OsuszonaPosiekana Pieczona Słodka Papryka Czerwona, Osuszona
12
Posyp ravioli pecorino i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
PecorinoPecorino
RavioliRavioli

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione dania z Ravioli. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Cecchi Chianti Classico z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Klasyczne Cecchi Chianti
Klasyczne Cecchi Chianti
Chianti Classico to flagowe wino rodziny Cecchi. Wino charakteryzuje się intensywną, rubinową barwą, która z wiekiem przechodzi w granitową. Na podniebieniu harmonizuje z wytrawnym, pełnym smakiem. W nosie pełne, bogate i winne, charakteryzujące się nutami fiołków.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn