Profiteroles z sosem czekoladowym
Profiteroles z sosem czekoladowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 456 kalorii. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka śmietany, sól, jajka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 26%. Podobne przepisy to Profiteroles z sosem czekoladowym, Profiteroles z sosem czekoladowym i lodami, oraz Profiteroles Z Lodami I Sosem Czekoladowym.
Instrukcje
Śmietanę i masło wymieszać w małym rondlu o grubym dnie na średnim ogniu.
Podgrzać mieszaninę, aż pojawią się bąbelki po bokach garnka, ale nie pozwól, aby krem się zagotował.
Wymieszać w czekoladzie i wanilii; zdjąć z ognia i mieszać, aż czekolada topi się i sos jest gładka. Mogą być podawane na ciepło lub schłodzone.;
Profiteroles: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem.
Aby pasztet był delikatny: w rondlu o grubym dnie doprowadzić wodę, masło, cukier i sól do delikatnego wrzenia na średnim ogniu, mieszając, aby całkowicie stopić masło.
Dodaj całą mąkę i proszek do pieczenia na raz i nadal mieszaj, aż cała mąka zostanie włączona, a ciasto stanie się masą, która odrywa się od boków garnka.
Wyjąć z ognia i zeskrobać ciasto do miski do mieszania. Używając miksera stojącego lub ręcznego, ubijaj ciasto na średniej prędkości, aby nieco ostudzić.
Dodaj jajka, po 1 na raz, zatrzymując się, aby okresowo zeskrobać boki miski. Po dodaniu wszystkich jaj ciasto powinno być gęstą, gładką i błyszczącą pastą.
Uformuj kopce wielkości 24 piłek golfowych na wyłożonej blasze do pieczenia około 2 cali, umożliwiając im rozprzestrzenianie się; utrzymuj kopce tak wysokie i okrągłe, jak to możliwe. Możesz użyć Woreczka z ciastem wyposażonego w końcówkę gwiazdki lub dużą łyżkę, do wyboru.
Umieść patelnie w piekarniku i piecz przez 10 minut.
Zmniejszyć ogień do 350 stopni F. i nadal gotować przez 25 minut. Nie otwieraj drzwi piekarnika ani nie wyjmuj patelni z piekarnika, dopóki nie będą twarde w dotyku. Profiterole powinny być złotobrązowe i dobrze wyrastające. Pozostaw skorupki do ostygnięcia przed napełnieniem.
Za pomocą ząbkowanego noża kroimy ciasto prawie w 1/
Umieść 3 profiterole na każdym talerzu deserowym i wypełnij gałką lodów.
Polać sosem czekoladowym, udekorować cukrem pudrem i świeżą miętą.