Peklowana wołowina w woreczku z sosem miodowo-musztardowym
Peklowana wołowina w woreczku z sosem miodowo-musztardowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 273 kalorii, 18g białka, oraz 18g tłuszczu. Za 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką marmurowe żyto, sól, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, który jest solidny. Podobne przepisy obejmują Pieczony Miód Musztarda Peklowana Wołowina, Pieczony Miód-Musztarda Peklowana Wołowina, oraz Pieczony Miód Musztarda Peklowana Wołowina.
Instrukcje
Aby ugotować en papillote (w piekarniku, zamknięty w torbie piekarnika lub folii), Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Umieść mąkę w torbie piekarnika i wstrząśnij, aby pokryć wnętrze.
Dodaj popękany pieprz i mostek do torebki i wstrząśnij, aby pokryć powierzchnię mięsa pieprzem.
Umieść zapakowany mostek w brytfannie.
Dodaj musztardę miodową, chrzan i 1/2 szklanki wody i torebkę uszczelniającą.
Piec około 45 minut na Funt.
W odcinku ugotowaliśmy to danie sous vide, po francusku "pod próżnią", które dotyczy gotowania żywności pakowanej próżniowo w bardzo niskiej temperaturze około 140 stopni F, zwykle w płynie. Ze względu na obawy dotyczące bezpieczeństwa żywności do prawdziwego gotowania sous vide wymagany jest specjalny sprzęt. Jeśli zdarzy ci się posiadać jedno z urządzeń, które próżniowo uszczelnia żywność w plastikowych torebkach, które są bezpieczne do gotowania, możesz użyć ich metody "gotowania w torbie", która jest podobna do sous vide. Należy jednak postępować zgodnie z instrukcjami producenta.
Alternatywnie możesz użyć metody gotowania "faux sous vide" (wykonanej podobnie jak sous vide, tylko bez próżni). Aby to zrobić, zawiń składniki w plastik i zanurz je w bulionie dworskim - określenie "płynu do kłusownictwa" składającego się z bulionu warzywnego - i gotuj na wolnym ogniu na kuchence w niskiej temperaturze (niezbędnej do uniknięcia stopienia plastiku) przez około 2 godziny. ("Dusić" w klasycznym gotowaniu jest tuż poniżej wrzenia.)
Połącz mleko, cebulę, liść laurowy, goździki i gałkę muszkatołową w grubym, niekorozyjnym rondlu na średnim ogniu. Na osobnej patelni Utwórz zasmażkę, gotując masło i mąkę przez kilka minut, ciągle mieszając, bez brązowienia, aż wydziela orzechowy aromat.
Zdjąć z ognia. Gdy mleko będzie dość gorące, wlej niewielką jego ilość do schłodzonej zasmażki, mieszając, aż mleko zostanie dokładnie wymieszane. Włóż to z powrotem do pozostałego mleka i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, często mieszając.
Zdjąć z ognia i doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
Ubij musztardę miodową i przykryj kawałkiem folii, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Odstaw peklowaną wołowinę na 10 minut przed rzeźbieniem.
Podawaj plastry na żyto z otwartą twarzą z sosem miodowo-musztardowym z boku.