Polędwiczki Wieprzowe Marynowane W Ziołach
Polędwiczki wieprzowe marynowane w ziołach to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 411 kalorii, 47g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.43 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sól koszerną, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. 39 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Polędwiczki Wieprzowe Marynowane, Zioła, czosnek i polędwiczki wieprzowe Dijon, oraz Polędwica wieprzowa marynowana w ziołach dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połącz skórkę z cytryny, sok z cytryny, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, czosnek, rozmaryn, tymianek, musztarda i 2 łyżeczki soli w solidnym 1-galon zamykanej plastikowej torbie.
Dodać polędwiczki wieprzowe i włączyć do Płaszcz z marynaty. Wycisnąć powietrze i zamknąć worek. Marynować wieprzowinę w lodówce przez co najmniej 3 godziny, ale najlepiej przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Usunąć polędwiczki z marynaty i wyrzucić marynatę, ale pozostawić zioła, które przylegają do mięsa.
Polędwiczki obficie posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek w dużym piekarniku saute patelni na średnim ogniu. Polędwiczki wieprzowe posmarować ze wszystkich stron na złoty kolor.
Umieść patelnię saute w piekarniku i piecz polędwiczki przez 10 do 15 minut lub aż mięso zarejestruje 137 stopni F w najgrubszej części.
Polędwiczki przełożyć na talerz i szczelnie przykryć folią aluminiową. Odstawić na 10 minut. Wyrzeźbić w 1/2-cala grubości ukośne plastry. Najgrubsza część polędwicy będzie dość różowa (jest w porządku!), a najcieńsza część będzie dobrze wykonana. Doprawić solą i pieprzem i podawać na ciepło, lub w temperaturze pokojowej z sokami, które zbierają się na talerzu.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to moje najlepsze propozycje na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Jednym z win, które można spróbować jest Rutini Coleccion Cabernet-Malbec. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Rutini Coleccion Cabernet-Malbec
Głęboka rubinowa czerwień. Duet odmian pochodzenia francuskiego owocuje harmoniczną i zrównoważoną czerwienią: Cabernet Sauvignon nadaje jej pełnoziarnisty charakter, a Malbec nadaje mieszance niuanse z miękkimi i słodkimi taninami, wzmacniając unikalne połączenie owocowych smaków i aromatów.