Polędwiczka wieprzowa Podsmażana na patelni z rozmarynowym sosem Balsamiczno-pomarańczowym

Polędwiczka wieprzowa Podsmażana na patelni z rozmarynowym sosem Balsamiczno-pomarańczowym
Smażona polędwiczka wieprzowa z rozmarynowym sosem balsamicznym i pomarańczowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 467 kalorii, 41g białka, oraz 27g tłuszczu. Za 2,73 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowy i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i podnieś masło, ciężką śmietanę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażona Polędwica wieprzowa z pomarańczy i rozmarynu [to znaczy, jeśli jesteś wystarczająco cierpliwy, aby dojść do tego punktu...], Polędwiczka Wieprzowa Z Grilla Balsamiczno-Rozmarynowego, oraz GRILLOWANA BALSAMICZNA POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z TRUSKAWKAMI I ROZMARYNEM dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
W małej misce wymieszaj 3 łyżki oliwy z oliwek, świeżo zmielony czarny pieprz, sól, skórkę pomarańczową i mielony rozmaryn. Natrzyj mieszanką oleju całe przycięte polędwiczki wieprzowe i umieść je w dużym naczyniu do pieczenia. Przykryj i pozwól wieprzowinie marynować 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzej pozostałe 3 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodaj wieprzowinę i podsmaż, gotując do zrumienienia ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
5
Wyjmij polędwiczki wieprzowe z patelni i włóż do naczynia nadającego się do piekarnika; przykryj. Piecz wieprzowinę, aż termometr do mięsa włożony do najgrubszej części mięsa wskaże około 145 Stopni F, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Wylej większość tłuszczu do gotowania, pozostawiając na patelni zarumienione kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowanie TłuszczuGotowanie Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Podgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj szalotkę i wino. Kontynuuj gotowanie, aż większość Wina się ugotuje, zeskrobując zrumienione kawałki z dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodaj bulion i kontynuuj gotowanie, aż sos zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Zdjąć z ognia. Mieszaj masło, po jednym kawałku, aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
5
Dodaj ocet balsamiczny, rozmaryn, skórkę pomarańczową, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
Odstaw wieprzowinę na 10 minut przed pokrojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
7
Skrop wieprzowinę sosem balsamicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Po usmażeniu polędwicy wieprzowej wylej większość tłuszczu z gotowania, pozostawiając zrumienione kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki WieprzowePolędwiczki Wieprzowe
Gotowanie TłuszczuGotowanie Tłuszczu
9
Podgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj szalotki i wino. Kontynuuj gotowanie, aż większość Wina się ugotuje, zeskrobując kawałki z dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Dodaj bulion lub wywar i kontynuuj gotowanie, aż sos zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Zdejmij patelnię z ognia. Mieszaj masło, po 1 łyżce stołowej na raz, aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
12
Dodaj ocet, świeże zioła, sól i pieprz do smaku. Nałóż sos na wieprzowinę lub mięso i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Ziołaświeże Zioła
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)2(zima)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieże zioła lub inne aromatyŚwieże zioła lub inne aromaty11 funt cukinii,mielone świeże liście rozmarynumielone świeże liście rozmarynu2(może być lub przeglądać)mielone świeże liście rozmarynumielone świeże liście rozmarynu3(zima)masło niesolone na zimno lub śmietana ciężkamasło niesolone na zimno lub śmietana ciężka1kgspolędwiczki wieprzowe (około 2 duże), przyciętepolędwiczki wieprzowe (około 2 duże), przycięte6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOcet lub sok z cytryny do smakuOcet lub sok z cytryny do smaku1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion lub wywar o niskiej zawartości sodubulion lub wywar o niskiej zawartości sodu1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniskosodowy bulion z kurczaka lub bulionniskosodowy bulion z kurczaka lub bulion6(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów11 funt cukinii,świeżo starta skórka pomarańczowaświeżo starta skórka pomarańczowa2(może być lub przeglądać)świeżo starta skórka pomarańczowaświeżo starta skórka pomarańczowa1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1Dużeszalotka mielonaszalotka mielona2(zima)mielona szalotka lub cebulamielona szalotka lub cebula3(zima)masło na zimno, niesolone, pokrojone na małe kawałkimasło na zimno, niesolone, pokrojone na małe kawałki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(można zastąpić bulionem drobiowym lub warzywnym)(można zastąpić bulionem drobiowym lub warzywnym)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn