Polenta z krewetkami i pomidorami
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Polenta z krewetkami i pomidorami może być ogromny przepis, aby spróbować. Na 4,03 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 442 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka krewetek, bulion warzywny, masło, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Polenta z krewetkami i pomidorami, Cheddar Polenta z suszonymi pomidorami i krewetkami, oraz Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krewetki posypać solą. Ciepła oliwa z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj krewetki i podsmażyć, mieszając, aż różowy i gotowane przez, 2 do 3 protokół. W ostatniej chwili gotowania, dodać czosnek i czerwoną paprykę i nadal smażyć.
Usuń krewetki z patelni i odstawić.
Dodaj pomidory i sok na patelnię i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż pomidory będą miękkie i sos zgęstnieje, o 10 protokół.
Podczas gotowania pomidorów przynieś 2 szklanki wody, bulion warzywny i 1/2 łyżeczki. sól do wrzenia w rondlu średniej wielkości. Powoli ubić polentę. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, aż polenta jest gęsta i gładka, często mieszając, o 5 protokół. Wymieszać z masłem i parmezanem.
Polenta umieścić w miseczkach, łyżka sos pomidorowy na polenta i top z krewetek.