Polenta Słona
Pikantne Polenta może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 94 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 289 kalorii, 10g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. 53 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, gruboziarnistą mąkę kukurydzianą, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pikantne Śniadanie Polenta, Pikantny Polenta Cobbler w deszczu, oraz Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W dużym rondlu z piekarnikiem rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodaj czerwoną cebulę i sól i potu, aż cebula zacznie się przeświecać, około 4 do 5 minut. Zmniejszyć ogień do niskiej, dodać czosnek, i saute przez 1 do 2 protokół, upewniając się, że czosnek nie pali.
Podgrzać do góry, dodać bulion z kurczaka, doprowadzić do wrzenia. Stopniowo dodawać mąkę kukurydzianą podczas ciągłego ubijania. Po dodaniu wszystkich mąki kukurydzianej, przykryć garnek i umieścić go w piekarniku. Gotować od 35 do 40 minut, mieszając co
10 minut, aby zapobiec grudkom. Gdy mieszanina jest kremowa, wyjąć z piekarnika i dodać masło, sól i pieprz. Po ich włączeniu stopniowo dodawać parmezan.
Służyć jako jest, lub wlać polenta do 9 przez 13-calowy patelni ciasto wyłożone pergaminem.
Umieścić w lodówce do całkowitego ostygnięcia.
Po ustawieniu obróć polentę na deskę do krojenia i pokrój w kwadraty, rundy lub Trójkąty.
Szczotka z każdej strony z oliwą z oliwek i saute w nonstick patelni na średnim ogniu, lub grill.