Podwójne Ciasto Czekoladowe Chleb
Chleb z podwójną czekoladą może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru ciasta. Ten przepis służy 12 i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 395 kalorii, 8G białka, oraz 18g tłuszczu. 154 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, olej, złotą mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Spróbuj Podwójne Ciasto Czekoladowe Chleb, Double-Chocolate Brownie Batter Overnight Oats, oraz Chleb Z Podwójnymi Kawałkami Czekolady dla podobnych receptur.
Instrukcje
Hojnie nasmarować 12-cup Bundt pan. W dużej misce, połączyć 2 1/2 szklanki mąki, kakao, cukier, sól, soda oczyszczona i drożdże; dobrze wymieszać. W małym rondlu rozgrzać maślankę i masło do bardzo ciepłego (120 do 54°.).
Dodaj ciepłą ciecz i jajka do mieszanki mąki; beat z małą prędkością, aż do zwilżenia. Beat 3 minuty z dużą prędkością.
Ręcznie wymieszać pozostałą 1 szklankę mąki i 1 1/2 szklanki chipsów czekoladowych. Łyżka ciasta równomiernie do nasmarowanej patelni. Przykryć plastikową folią i ręcznikiem z tkaniny; odstawić w ciepłe miejsce (80 do 29°.), aż do światła i podwojenia rozmiaru, 30 do 40 minut.
Rozgrzać piekarnik do 177°. odkryć ciasto; piec 35 do 45 minut lub aż wykałaczka włożona w pobliżu centrum wychodzi czysty. Natychmiast odwróć chleb na stojak z drutu; usuń patelnię. Ostudzić 45 minut lub do całkowitego ostygnięcia.
Umieść pozostałe 1/2 szklanki chipsów czekoladowych i oleju w zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności; uszczelnij torbę. Ugniataj worek, aby równomiernie rozprowadzić olej. Kuchenka mikrofalowa na wysokości przez 30 do 60 sekund lub do stopienia.
Wytnij mały otwór w dolnym rogu torby. Wycisnąć worek do skropienia roztopionej czekolady na schłodzonym chlebie.