Podudzia en Croute
Przepis podudzia en Croute można zrobić w około 2 godziny i 5 minut. To danie główne ma 638 kalorii, 33g białka, oraz 35g tłuszczu na porcję. Za $2.11 za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 46 osób próbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka podudzi z kurczaka, sproszkowanego czosnku, mielonego kminku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 66%. Ten wynik jest solidny. Podudzia en Croute, Brie en Croute, oraz Croute Savoyarde są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W małej misce połącz przyprawy i dobrze wymieszaj. Równomiernie natrzyj kurczaka mieszanką przypraw i ułóż na blasze do pieczenia.
Wstaw do piekarnika i gotuj przez 1 godzinę i 15 minut.
Podczas gdy kurczak stygnie, rozłóż filo, układając warstwy tak, aby końce były wyrównane, i pokrój w paski o szerokości 6 cali na całej długości ciasta. Przykryj wilgotnym ręcznikiem, aż będzie gotowy do użycia.
Gdy kurczak będzie wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, zrób małą szczelinę w nodze i dodaj około 1 do 2 łyżeczek musztardy. Pracując z 1 arkuszem filo na raz, lekko posmaruj masłem, posyp innym arkuszem i ponownie lekko posmaruj masłem. Powtórz, aby warstwy filo były równomiernie ułożone jedna na drugiej.
Zwiń 1 nogę wewnątrz ułożonego w stos i szczotkowanego filo, pozostawiając odsłonięty koniec kości podudzia.
Posmaruj lekko masłem i powtórz z pozostałymi filo i podudziami.
Wróć do piekarnika i piecz na złoty kolor i chrupiący, 20 do 30 minut.