Podstawowe kimchi z kapusty Napa (Kimchee) to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 83 kalorie, 6G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Mieszanka Koreański pieprz w proszku, Woda, krewetki Koreańskie, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 84 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kimchi / Kimchee / Gimchi (Koreańska Sfermentowana Pikantna Kapusta), Proste Kimchi Z Kapusty Napa, oraz Kimchi z kapusty Napa i marchwi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pokrój kapustę na pół wzdłuż, a następnie w poprzek na 2-calowe kawałki, odrzucając koniec korzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
2
Umieścić w dużej misce, posypać solą i wrzucić rękami, aż kapusta jest pokryta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
12 szklanek), upewniając się, że kapusta jest zanurzona (jest OK, jeśli kilka liści przełamie powierzchnię). Przykryć folią lub blachą do pieczenia i odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 12 godzin i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
Woda
Cukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Foliowa
4
Włożyć durszlak do zlewu, odsączyć kapustę i spłukać zimną wodą. Delikatnie wycisnąć nadmiar płynu i przenieść do średniej miski; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
5
Umieść pozostałe składniki w dużej misce i wymieszaj, aby połączyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
6
Dodać kapustę i wrzucić rękami, aż równomiernie połączone i kapusta jest dokładnie pokryta mieszaniną. Zapakuj mieszaninę szczelnie do czystego 2-litrowego lub 2-litrowego szklanego słoika z szczelną pokrywką i zamknij słoik.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
7
Odstawić na 24 godziny w chłodnym, ciemnym miejscu (mieszanina może pęcherzykować). Otwórz słoik, aby gazy uciekły, a następnie ponownie zamknij i przechowuj w lodówce co najmniej 48 godzin przed jedzeniem (kimchi najlepiej jest po fermentacji około 1 tygodnia). Przechowywać w lodówce do 1 miesiąca.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Koreańczyków. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Lubanzi Chenin Blanc. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.