Pilau z kurczakiem i ciecierzycą
One-pot chicken & pilau ciecierzyca może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 469 kalorii, 33g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 334 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga oliwy z oliwek, udek z kurczaka, łatwego gotowania brązowego ryżu i ząbków czosnku. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 98%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kurczak Pilau, Kurczak-i-Collards Pilau, oraz Pieczony kurczak pilau.
Instrukcje
Rozgrzać dużą, pokrywaną patelnię lub zapiekankę i dodać olej. Udka z kurczaka smażyć przez 2 min, obracając w połowie gotowania, aż będą lekko zabarwione, a następnie unieść na talerz.
Na patelnię dodajemy pory i smażymy przez 3 min, następnie dodajemy czosnek i dodajemy ciecierzycę, większość skórki cytrynowej i ryż. Mieszać razem, aż dobrze wymieszane.
Nestle kurczaka w mieszance ryżu.
Zalać wywar i lekko doprawić. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 20 minut, aż kurczak zostanie prawie ugotowany, a ryż wchłonie prawie cały płyn. Posadź brokuły na wierzchu ryżu, przykryj i nadal gotuj, aż ryż i brokuły będą miękkie, a kurczak ugotowany.
Posypać pozostałą skórką cytrynową do podania.