Pikantne Lizaki Z Indyka
Pikantne lizaki z indyka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 30g białka, 9g tłuszczu i w sumie 291 kalorii. Ten przepis służy 4. Za 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 35 minut. Mieszanka dżemu malinowego, pieprzu cayenne, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką ocena 49%, to danie jest dobre. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pikantny jogurt marynowany indyk i OXO Indyk Day GIVEAWAY, Resztki Indyka? Spróbuj tego łatwego pikantnego Chili z indyka i fasoli Pinto, oraz Margarita Lollipops.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: szaszłyki koktajlowe do serwowania
Połącz masło i czosnek na średnim ogniu w małym rondelku i gotuj, aż masło całkowicie się rozpuści, około 2 minut.
Dodaj dżem, cayenne, ocet i proszek chile. Gotuj 2 minuty dłużej i posyp solą.
Wlej połowę glazury do miski. Trzymaj drugą połowę glazury rozgrzewającą w małym rondlu.
W przypadku lizaków z indyka: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W małej misce wymieszaj jajko, pietruszkę, sól, szałwię i cayenne.
Dodaj panko, czosnek i cebulę do mieszanki i zmiksuj, aby połączyć.
Mieszaj indyka, używając rąk, aż się połączysz. Nie przesadzaj; spowoduje to powstanie twardych klopsików.
Uformuj mieszankę z indyka w 1-calowe kulki i ułóż na wyłożonym pergaminem arkuszu do gotowania.
Posmaruj klopsiki połową pikantnej glazury malinowej z miski.
Piecz klopsiki, aż będą ugotowane i lekko twarde w dotyku, około 12 minut. W połowie czasu pieczenia posmaruj klopsiki rozgrzaną glazurą.
Udekoruj klopsiki szaszłykami koktajlowymi do podania.