Podstawowe Ciasto Waniliowe 2
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj podstawowego tortu waniliowego 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 383 kalorie. Ten przepis służy 16 i kosztuje 46 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj ciasto waniliowe bez jaj , jak zrobić podstawowe ciasto waniliowe bez jaj, Podstawowe babeczki waniliowe z lukrem waniliowym, oraz Pianki Waniliowe Basic dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 350 stopni F. Spryskaj dwie 9-calowe okrągłe patelnie do ciast sprayem do gotowania i pyłem z mąką.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól włóż do miski robota kuchennego.
Dodać cukier i pulsować kilka razy, aby równomiernie połączyć.
Masło pokroić na małe kawałki i dodać do suchych składników. Pulsuj, aż mieszanina wygląda jak gruboziarnisty piasek, z odrobiną masła wielkości grochu, około 5 razy.
Mleko, wanilię i jajka ubić razem w płynnej miarce. Po uruchomieniu procesora wlać mokre składniki i przetworzyć, aby uzyskać gładkie ciasto (zajmuje to mniej niż minutę). Podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami i piec, aż wykałaczka lub mały szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty, około 35 minut.
Schłodzić ciasto na stojaku przez 15 minut. Następnie uruchom nóż na krawędziach patelni i obróć ciasta na talerz. Odwróć ciasta pionowo i ostudzić całkowicie na stojaku, około 45 minut. (To ważne-polewa ciepłe ciasto nie jest rzeczą szczęśliwą.)