Piersi z kurczaka nadziewane ricottą i szpinakiem
Piersi z kurczaka nadziewane ricottą i szpinakiem to bezglutenowy i podstawowy przepis na 4 porcje. Ta przystawka ma 608 kalorii , 56 g białka i 34 g tłuszczu na porcję. Za 3,55 USD za porcję ten przepis pokrywa 40% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes ma 146 fanów. Jeśli masz pod ręką jajka, szpinak, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 94% wyniku , co jest wynikiem super. Podobne przepisy to Piersi kurczaka nadziewane ricottą , Piersi kurczaka nadziewane ricottą i szynką oraz Piersi kurczaka nadziewane ricottą, grzybami i ziołami .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Piersi z kurczaka doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Rozcięcie z boku do nadziewania; odłożyć na bok.
W średniej misce wymieszaj ricottę, szpinak, czosnek, jajka i 3/4 sera.
Dobrze wymieszaj i napełnij każdą pierś 1/4 mieszanki; zabezpiecz wykałaczkami i umieść nadziewane piersi w lekko natłuszczonym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.
Całość polej sosem i posyp pozostałym serem.
Piec w temperaturze 175 stopni C przez 45 do 60 minut lub do momentu, aż kurczak będzie ugotowany i soki będą klarowne.