Pieczony Łosoś Z Młodymi Ziemniakami I Bulionem Dijon
Pieczony dziki łosoś z młodymi ziemniakami i bulionem z Dijon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 45g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 722 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.45 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, musztardę dijon, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczony Łosoś Z Młodymi Ziemniakami I Bulionem Dijon, Pieczony łosoś z warzywami zimowymi i bulionem Kombu, oraz Pan Pieczony Łosoś Z Kremowym Sosem Czosnkowym Dijon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieść ziemniaki w dużym rondlu i przykryj zimną wodą o 1 cal. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio wysokiej i gotować aż prawie gotowane przez, o 12 protokół.
Ziemniaki pokroić na pół.Roztopić masło z olejem rzepakowym w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu. Łososia doprawić solą i pieprzem.
Miejsce łososia na patelni, płaska strona do góry. Gotować do brązowego, o 4 protokół. Odwrócić łososia i gotować 2 protokół. Ostrożnie ułóż łososia, płaską stroną w dół, w dużym naczyniu do pieczenia. Ziemniaki rozsypać wokół łososia.
Połącz wino, szalotkę i ocet w ciężkim dużym rondlu. Gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 7 protokół.
Dodaj bulion z kurczaka, posiekany estragon i musztardę. Doprowadzić tylko do wrzenia.
Gorący bulion zalać łososiem i ziemniakami w naczyniu.
Piec, aż łosoś i ziemniaki są gotowane przez, o 20 protokół.Około 5 minut przed zakończeniem gotowania ryby, rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkim dużym garnku.
Dodać połowę szpinaku do garnka i mieszać aż zwiędnie, o 3 protokół.
Dodaj pozostały szpinak i wrzucić tylko, aż zwiędnie.Szpinak podzielić na 4 płytkie miseczki. Na wierzchu po 1 filecie z łososia. Ziemniaki i bulion podzielić między miseczki; udekorować gałązkami estragonu i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau