Pieczony Pikantny tuńczyk na Bazyliowych chipsach parmezan z dżemem morelowym

Pieczony Pikantny tuńczyk na Bazyliowych chipsach parmezan z dżemem morelowym
Jedna porcja zawiera 80 kalorii, 10g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 16. Jeśli 32 grosze za porcję spada w budżecie, pieczony Pikantny Tunan na Bazyliowych chipsach parmezan z dżemem morelowym może być znakomity bezglutenowe i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Udaj się do sklepu i odbierz dżem morelowy, tuńczyka klasy sushi, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z tuńczyka Ahi z imbirem Hula vinaigrette + chipsy Wonton, Czosnek Bazylia Parmezan Chipsy, oraz Zupa Bazyliowa z pieczonych pomidorów z chrupkami parmezanu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tuńczyka natrzeć przyprawą Cajun i odstawić. W małej misce wymieszać ser z bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść łyżki mieszanki sera na blasze wyłożonej silikonową matą do pieczenia lub papierem woskowym natryskiwanym nieprzywierającym sprayem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
3
Piec w piekarniku 350 stopni przez 6 minut lub aż ser się stopi i złocisty. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Rozgrzać olej na średniej patelni i gotować tuńczyka 2 min na stronę średnio rzadkie. Cienko pokrojony tuńczyk połóż na chipsach parmezanu wraz z odrobiną dżemu morelowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
ChipsyChipsy
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia8
Magazyn