Pieczony młody królik z Gnocchi i Frykasem z wiosennych warzyw, puree szpinakowym i pianką morelową

Pieczony młody królik z Gnocchi i Frykasem z wiosennych warzyw, puree szpinakowym i pianką morelową
Pieczony młody królik z Gnocchi i Frykasem wiosennych warzyw, puree szpinakowym i pianką morelową może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis zawiera 6 porcji z 1650 kalorii, 232g białka, oraz 63g tłuszczu każdy. Na 18,84 zł / porcja, ten przepis okładki 45% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Działa dobrze jako drogie danie główne dla Wiosna. Jeśli masz paprykę cayenne, pory, lędźwie królicze i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 64%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Gnocchi Z Morelowymi Grzybami I Wiosennym Groszkiem, Królik z wiosennymi warzywami-Cocotte printanière de lapin, oraz Gnocchi z wiosennymi warzywami podobnych receptur.

Instrukcje

1
Sól i pieprz schab z królika. Na dużej patelni rozgrzać olej i masło na dużym ogniu. Smażyć schab ze wszystkich stron, a następnie gotować do średniej gęstości przez około 2 minuty. Odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Cały KrólikCały Królik
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Na średnim ogniu za pomocą dużej patelni saute, dodać oliwę z oliwek i masło. Karmelizować gnocchi po obu stronach przez około 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
GnocchiGnocchi
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodaj smażone grzyby morel, cebulę, fasolę fava,
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Fasola FavaFasola Fava
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
świeży groszek, paprocie fiddlehead i dzikie pory.
Składniki, których będziesz potrzebować
FiddleheadsFiddleheads
Groch świeżyGroch świeży
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
5
Dodaj czosnek i szalotkę i kontynuuj gotowanie przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
6
Dodaj bulion z kurczaka trochę na raz i zmniejsz o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
7
Dodać pietruszkę, gęstą śmietanę, parmezan, olej truflowy oraz sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Olej TruflowyOlej Truflowy
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
8
Podgrzej piankę morelową i puree ze szpinaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
9
Na średnim ogniu w średnim rondlu podsmażyć czosnek, szalotki, morele, pory i cebulę na maśle, aż będzie bardzo miękki około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Dodaj bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia w wysokiej temperaturze. Jeśli chodzi o wrzątek, dodaj gęstą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
11
Wyjąć z ognia i puree w blenderze. Sól i pieprz do smaku. Trzymaj się ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Na średnim ogniu w średnim rondlu dodać masło i podsmażyć cebulę i pory przez około 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
13
Dodać bulion z kurczaka, doprowadzić do wrzenia, a następnie umieścić w blenderze ze szpinakiem. Puree aż gładkie i przenieść do miski. Doprawić solą, pieprzem i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Umieść miskę na łaźni lodowej, aby zatrzymać proces gotowania. To utrzymuje kolor jasnozielony. Przechowywać w lodówce, dopóki nie będzie to potrzebne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)11 funt cukinii,6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPieprz CayennePieprz Cayenne2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikiełki grochu, do ozdabianiakiełki grochu, do ozdabiania1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkifasola favafasola fava1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkifiddlehead fernsfiddlehead ferns11 funt cukinii,sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy42przygotowane gnocchiprzygotowane gnocchi1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipory (tylko biała część)pory (tylko biała część)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipory umyte i posiekane (tylko biała część)pory umyte i posiekane (tylko biała część)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDzikie pory, umyte i pokrojone w paski 1 1/2 calaDzikie pory, umyte i pokrojone w paski 1 1/2 cala2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże grzyby morelowe, podsmażone na 1 łyżeczce oliwy z oliwek i masła z 1 łyżeczką posiekanej szalotki i 1/2 łyżeczki posiekanego czosnkuświeże grzyby morelowe, podsmażone na 1 łyżeczce oliwy z oliwek i masła z 1 łyżeczką posiekanej szalotki i 1/2 łyżeczki posiekanego czosnku4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże grzyby morelowe, myte i suszoneświeże grzyby morelowe, myte i suszone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)czysta oliwa z oliwekczysta oliwa z oliwek1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula mielonacebula mielona1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty parmezantarty parmezan1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)rosół z kurczaka lub bulion warzywny (lub więcej w razie potrzeby)rosół z kurczaka lub bulion warzywny (lub więcej w razie potrzeby)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży słodki groszek, łuskany i gotowany w osolonej wodzie, a następnie zszokowany w łaźni lodowejświeży słodki groszek, łuskany i gotowany w osolonej wodzie, a następnie zszokowany w łaźni lodowej6polędwiczki z królikapolędwiczki z królika6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)szalotka mielonaszalotka mielona2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszpinak, ugotowany w osolonej wodzie, następnie zaszokowany w lodowej kąpieliszpinak, ugotowany w osolonej wodzie, następnie zaszokowany w lodowej kąpieli1cebula dymka, pokrojona i karmelizowana w 1 łyżeczce oliwy z oliwek i 1 łyżeczce masłacebula dymka, pokrojona i karmelizowana w 1 łyżeczce oliwy z oliwek i 1 łyżeczce masła11 funt cukinii,olej truflowyolej truflowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone12trufle Czarne, krojone do ozdabianiatrufle Czarne, krojone do ozdabiania

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico z oceną 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico
Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico
12 miesięcy między stalą nierdzewną, beczkami z dębu Słowińskiego, barriques francuskimi i tonneaux drugiego użycia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia53
Magazyn