Pieczony kurczak i boczek-owinięte Pani jabłka
Pieczony kurczak i boczek owinięte Lady Apples może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 599 kalorii, 23G białka, oraz 33g tłuszczu. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz lady jabłka, majeranek plus 2 łyżeczki majeranku, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczony kurczak i boczek-owinięte Pani jabłka, Fondue Dippers: kurczak zawinięty w boczek ze szpinakiem, Blanszowanymi warzywami i jabłkami, oraz Pieczony Boczek Zawijany Kurczak W Piekarniku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Boczek gotować w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, obracając się raz, aż krawędzie są lekko rumiane, ale boczek jest nadal elastyczny (będzie nadal gotować w piekarniku), 6 do 8 minut w sumie.
Przenieść do ręczników papierowych do odsączenia, rezerwując tłuszcz na patelni.
Podczas gdy boczek gotuje, jabłka rdzeń, w razie potrzeby, od dołu, ze spiczastym końcem obieraczki do warzyw lub noża do parkowania, pozostawiając łodygi nienaruszone. Owinąć plasterek boczku wokół każdego z 8 jabłek, zabezpieczając końce boczku przez przekłucie łodygą lub za pomocą połowy drewnianego kilofa.
Pędzel 3-quart (13-przez 9-calowy) płytkie naczynie do pieczenia z odrobiną tłuszczu z boczku, następnie dodać jabłka do naczynia i piec, odkryte, 10 protokół.
Tymczasem kurczaka osuszyć i posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać boczek tłuszczu na patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować kurczaka, obracając się raz, aż rumiane, o 8 minut w sumie.
Przełożyć kurczaka szczypcami do naczynia do pieczenia, przełożyć kilka jabłek tak, aby kurczak zmieścił się w dnie naczynia i piec, odsłonięty, 5 minut.
Podczas pieczenia kurczaka, wylać tłuszcz z patelni i dodać cydr, ocet, i gałązki majeranku na patelni. Gotować, mieszając i skrobanie brązowych bitów, aż do zmniejszenia o połowę (o 3/4 szklanki), o 5 protokół.
Wlać sos przez sito o drobnych oczkach do miarki, naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe.
Do sosu dodać masło i posiekany majeranek, mieszając, aż masło się rozpuści.
Wlać sos na kurczaka i jabłka i nadal piec, odkryte, aż kurczak jest gotowane przez i jabłka są miękkie, o 20 minut więcej.