Pieczony Budyń Bananowy
Pieczony budyń bananowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 388 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, wafle waniliowe, bitą polewę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 26 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczony Budyń Bananowy Milkshake, Pieczony Banan Chia Budyń Miska Śniadaniowa, oraz Jak zrobić Pudding Chia-i truskawkowy bananowy Pudding chia Parfait.
Instrukcje
Banany ułożyć na patelni pokrytej pergaminem.
Piec w temperaturze 350 przez 20 minut.
Wyjąć 3 banany; całkowicie ostudzić. Obrać i pokroić w plasterki o grubości 1/2 cala.
Pozostałe 2 banany piec w temperaturze 350 przez dodatkowe 20 minut. Ostrożnie obrać i umieścić 2 banany w małej misce, i rozgnieść widelcem, aż będzie gładka.
Połączyć mleko i 1/3 szklanki cukru w rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (nie gotować).
Połączyć pozostałe 1/3 szklanki cukru, skrobia kukurydziana, sól, i jajka w średniej misce; dobrze wymieszać trzepaczką. Stopniowo dodawaj gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny cukru, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka do patelni. Gotować na średnim ogniu, aż będzie gęsty i bąbelkowy (około 3 minut), stale mieszając.
Dodać tłuczone banany, masło i wanilię, mieszając, aż masło się rozpuści.
Umieść patelnię w dużej wypełnionej lodem misce na 15 minut lub aż mieszanina osiągnie temperaturę pokojową, od czasu do czasu mieszając. Połowę ubitej polewy złożyć na budyń.
Rozprowadź 1 szklankę kremu równomiernie na dnie naczynia do pieczenia 11 x 7 cali. Dodać 20 wafli waniliowych i połowę plasterków banana. Połowę pozostałego kremu łyżka nad bananem. Powtórz procedurę z 20 wafelkami, plastrami banana i kremem.
Pozostałą połowę ubitej polewy równomiernie rozprowadzić na wierzchu. Zmiażdżyć pozostałe 5 wafli; posypać wierzchem. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę lub do schłodzenia.