Pieczone Ziti
Pieczone Ziti może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny przepis ma 426 kalorii, 26g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.86 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Jeśli masz pietruszkę, kiełbasę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczone Ziti, Pieczone Ziti, oraz Najlepiej Pieczone Ziti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i saute przez kilka minut, lub aż zacznie mięknąć.
Dodać włoską kiełbasę i mieloną wołowinę i gotować, aż rumiane.
Odcedzić tłuszcz, pozostawiając trochę za smakiem i wilgocią.
Dodaj pomidory, sok pomidorowy, sól, pieprz, włoskie przyprawy i płatki czerwonej papryki. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 25 do 30 minut. Po tym czasie wyjąć od 3 do 4 filiżanek sosu do innej miski w celu ostygnięcia. Rozgrzej piekarnik do 375 degrees.In w osobnej misce wymieszać ser ricotta, 2 szklanki startej mozzarelli, parmezan, jajko oraz sól i pieprz. Wymieszać razem tylko kilka razy (nie mieszać całkowicie).
Odcedzić makaron i spłukać pod chłodną wodą, aby zatrzymać gotowanie i ostudzić.
Wlać do miski z mieszaniną sera i wrzucić do lekko połączyć (nie powinno być jeszcze duże grudki.)
Dodać schłodzony sos mięsny i wrzucić do połączenia.
Dodaj połowę makaronu do dużego naczynia żaroodpornego lub danie lasagne. Połówkę pozostałego sosu wyłożyć na wierzch, następnie polać połową pozostałego sera mozzarella. Powtórz z kolejną warstwą makaronu, sosem i mozzarellą.
Piec przez 20 minut, lub do bulgotania.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut przed podaniem. (
Przed podaniem makaron posypać posiekaną natką pietruszki!)
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon