Pieczone Ziti
Pieczone Ziti to śródziemnomorski przepis, który służy 8. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 595 kalorii. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. 11026 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka makaronu ziti, przyprawy, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pieczone Ziti, Ba ' s Best Baked Ziti, oraz Pieczone Ziti.
Instrukcje
Podgrzać duży garnek wody (2 ćwiartki wody) do silnego wrzenia.
Dodać makaron i gotować w gotowaniu toczenia, odkryte, aż makaron jest al DENTE-jadalne, ale jeszcze trochę jędrne do kęsa.
Odcedzić makaron przez durszlak. Wrzucić z odrobiną oliwy z oliwek, więc makaron nie skleja się podczas tworzenia sosu.
Brąz mięso: podczas gdy woda jest podgrzewana w poprzednim kroku, zacznij od sosu.
Na dużej patelni rozgrzać łyżkę oliwy z oliwek na średnim ogniu. Gdy olej będzie lśniący na gorąco, dodaj masową kiełbasę lub mielone mięso. Rozbij duże kawałki kiełbasy podczas gotowania. Brązowa studnia.
Nie mieszaj tak często, bo mięso będzie trudniejsze do brązowienia. Jeśli zamiast kiełbasy używasz mielonej wołowiny lub wieprzowiny, posyp odrobiną soli.
Dodać cebulę i podsmażyć, następnie dodać czosnek, przyprawy, a następnie sos pomidorowy: gdy mięso jest głównie rumiane, dodać cebulę i dobrze wymieszać, aby połączyć. Podsmażyć wszystko, aż cebula są przezroczyste i zaczyna brązowo, o 4-5 protokół.
Dodać czosnek, rozmaryn lub bazylia, włoskie przyprawy i płatki czerwonej papryki i mieszać do połączenia. Gotować 1 minutę, następnie dodać sos pomidorowy i dobrze wymieszać. Przynieś na wolnym ogniu.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozłóż cienką warstwę sosu na dnie patelni zapiekanki o wymiarach 9x13 cali, a następnie polej powierzchnię połową sera ricotta. Do makaronu dodaj łyżkę sosu, dobrze wymieszaj, a następnie dodaj makaron do zapiekanki.
Resztę sosu polać makaronem, kropki pozostały ser ricotta na makaron, i posypać na wierzchu zarówno mozzarella i parmezan.
Piec w piekarniku w temperaturze 177°, aż top jest lekko rumiane i ser topi się, o 20 protokół.