Pieczone krewetki, kukurydza i boczek Ramen

Pieczone krewetki, kukurydza i boczek Ramen
Pieczone krewetki, kukurydza i boczek Ramen mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 801 kalorii, 42g białka, oraz 33g tłuszczu. Na 6,27 zł za porcję, ten przepis okładki 30% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 4. Udaj się do sklepu i podnieś makaron ramen, nori, przez kawałki kombu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Niskotłuszczowe Ciasto Z Okruchami (Koszerno-Mleczne) jako deser. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 54%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Todd ' s Bacon and Shrimp Ramen Stir Fry, Cilantro Lime Shrimp Tacos z prażoną kukurydzą Slaw i prażonym Jalapeno Crema, oraz Kremowe krewetki z boczkiem i kukurydzą podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kombu połączyć z 6 filiżanek zimnej wody w średnim garnku i powoli doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, około 10 minut; nie gotować lub kombu zmieni gorzki. Gdy woda dotrze na wolnym ogniu, wyjąć i wyrzucić kombu i dodać płatki bonito.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
KombuKombu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Podgrzać do wrzenia, zdjąć z ognia i odstawić na kilka minut. Przecedzić do miski i wyrzucić płatki bonito.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Do bulionu ramen: zetrzeć garnek, dodać olej i ustawić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Makaron RamenMakaron Ramen
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodaj zarezerwowane muszle krewetek i białka scallion. Gotować, mieszając, aż muszle są brązowe na całym, 4 do 5 minut; muszle powinny wydawać trzaski, gdy tosty i brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
5
Dodajemy Dashi i shiitake i gotujemy na wolnym ogniu. Gotować przez 30 minut, a następnie odcedzić bulion, zastrzegając shiitakes. Przełóż bulion do garnka, wymieszaj przyprawy mirin i owoce morza i ustaw na małym ogniu, aż będzie gotowy do podania. Powinieneś mieć około 3 szklanki bulionu. Łodygi i pokroić shitakes i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
(jeśli Używasz Większych Krewetek, Grubo Posiekaj)(jeśli Używasz Większych Krewetek, Grubo Posiekaj)
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
DashiDashi
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Doprowadzić duży garnek z wodą do wrzenia na dużym ogniu i ugotować makaron ramen zgodnie z instrukcją pakowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RamenMakaron Ramen
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Odcedź i opłucz makaron zimną wodą, aby usunąć skrobię powierzchniową i zatrzymać gotowanie. Pozostawić do wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
SkrobiaSkrobia
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
8
Boczek ugotować na dużej patelni na średnim ogniu, aż będzie chrupiący, około 5 minut, a następnie przełożyć na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Wlej połowę tłuszczu z boczku z patelni do małego pojemnika, aby zaoszczędzić na smażeniu makaronu. Podgrzać do średniej wysokości, dodać krewetki i kukurydzę do pozostałego tłuszczu boczkowego na patelni i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Smażyć aż krewetki są gotowane przez, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
11
Krewetki i kukurydzę wyjąć na talerz, a następnie dodać zarezerwowany tłuszcz boczkowy do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Niech patelnia się dobre i gorące przed dodaniem makaronu ramen. Gotować, mieszając minimalnie, aż makaron będzie chrupiący i zwęglony w miejscach, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RamenMakaron Ramen
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Makaron podzielić na cztery miski. Top z krewetkami, kukurydzą, boczkiem, pokrojonymi shiitake ' ami, zieleniną scallion i rozdrobnionym nori. Chochla rosół ramen do miski i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Makaron RamenMakaron Ramen
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
NoriNori
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to świetny wybór do krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Jednym z nich jest Jolie-Laide Glen Oaks Vineyard Pinot Gris. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
Jolie-Laide Glen Oaks Vineyard Pinot Gris
Jolie-Laide Glen Oaks Vineyard Pinot Gris
Pochodzi z historycznego old vineyard Glen Oaks Ranch, który jest obecnie częścią Sonoma Land Trust. Z głębokimi skalistymi glebami aluwialnymi, jest to dom dla głównie starych winorośli Cabernet, ale Pinot Gris został wybrany prawie jako rodzaj ochrony przed mrozem, ponieważ może poradzić sobie z zimnym dnem zbocza wzgórza. Pinot Gris rozwija się tutaj w swoim mini mikroklimacie, leżąc w pobliżu meandrującego potoku w żwirowych, gliniastych glebach.Zebrany wcześnie, aby zachować kwasowość i zmiażdżony pieszo przez 3-dniowy zimny mocz, który dodaje fenolowej tekstury, nadając piękny różowy Szampański kolor. Wszystkie dzikie fermentacje w połączeniu ze stali nierdzewnej i neutralnego dębu, a następnie starzone w neutralnej barrique.Szalenie pachnący melon charentias, owoce pestkowe, bergamotka i liść wapna kaffir. To nie jest Pinot Grigio twojej babci....
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn