Pieczona cukinia i cebula Cippolini z sosem Romesco z orzechów laskowych

Pieczona cukinia i cebula Cippolini z sosem Romesco z orzechów laskowych
Pieczona cukinia i cebula Cippolini z sosem Romesco z orzechów laskowych może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 503 kalorie, 15g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na $3.8 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jeśli masz cukinię, chili ancho, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Parmezan kije z cukinii z dymnym pieczonym sosem Romesco, SOS Romesco-Hiszpański sos z czerwonej papryki i orzechów laskowych (lub migdałów) - Wegetariański, wegański i bezglutenowy, oraz Pieczone krewetki z sosem Romesco dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Na prażoną cebulę: cebulę wrzucić do oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Przenieść cebulę do patelni i smażyć na lekko złoty kolor i po prostu gotowane przez około 25 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4
Na prażoną cukinię: wrzucić cukinię z oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
5
Umieścić w patelni średnio pieczenia i pieczenia, aż lekko złoty kolor i po prostu gotowane przez, o 20 do 25 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
6
Umieścić zarówno cukinię i cebulę na dużym półmisku i skropić sosem romeso i posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
7
Podawać z hiszpańskim Antipasto.
8
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni saute na dużym ogniu, aż do palenia. Oddzielnie saute czosnek, papryka, pomidory, chili i kostki chleba, aż lekko rumiane, o 2 protokół każdy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Usuń każdy składnik za pomocą łyżki szczelinowej, jak to zrobić. Deglazować patelnię octem i czerwonym winem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Umieść wszystkie
11
Smażone składniki i płyn do deglazing do robota kuchennego i blend do gładkiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
12
Dodać orzechy laskowe i proces, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
13
Dodać miód i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
14
Wszystkie składniki ułożyć na półmisku i skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
15
Podawać pokrojony chrupiący chleb na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrupiący ChlebChrupiący Chleb

Składniki

10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony1 funt kiełbasek z zieloną cebulą1 funt kiełbasek z zieloną cebulą227Orzechy dowolne (posiekane)kliny różnych hiszpańskich serów. (Powinien mieć asortyment mleka krowiego, owczego i koziego)kliny różnych hiszpańskich serów. (Powinien mieć asortyment mleka krowiego, owczego i koziego)2chili ancho, moczone we wrzącej wodzie do miękkości, wysiewanechili ancho, moczone we wrzącej wodzie do miękkości, wysiewane10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySer rolniczy pokrojony na kawałkiSer rolniczy pokrojony na kawałki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiobrane ząbki czosnkuobrane ząbki czosnku596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiorzechy laskowe łuskaneorzechy laskowe łuskane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów3(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyExtra-virgin hiszpańska oliwa z oliwekExtra-virgin hiszpańska oliwa z oliwek10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRóżne hiszpańskie oliwkiRóżne hiszpańskie oliwki907Orzechy dowolne (posiekane)cebula cippolini, obranacebula cippolini, obrana10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPosiekana natka pietruszkiPosiekana natka pietruszki10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPapryka Piquillo w plastrachPapryka Piquillo w plastrach2pomidory śliwkowepomidory śliwkowe1czerwona papryka, pieczona, obrana, sadzonaczerwona papryka, pieczona, obrana, sadzona596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySzynka Serrano pokrojona w kawałkiSzynka Serrano pokrojona w kawałki1slicebiały chleb, skórka usunięta pokroić w drobną kostkębiały chleb, skórka usunięta pokroić w drobną kostkę41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcukinię, pokroić na plastry 1/4 calacukinię, pokroić na plastry 1/4 cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia16
Magazyn