Pieczeń wieprzowa z fig, czosnkiem i Pinot Noir
Pieczeń na ramieniu wieprzowym z figami, czosnkiem i Pinot Noir może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 455 kalorii, 32G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.56 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, oliwę z oliwek, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pinot noir, możesz podążać tym daniem głównym z Brownies Pinot Noir jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dijon-Rosemary Crusted Prime żeberka pieczone z Pinot Noir Au jus, Zapiekane w ziołach żeberka wołowe pieczone z ziemniakami, marchewką i Pinot Noir Jus, oraz Brownies Pinot Noir.
Instrukcje
Umieścić figi, cukier, anyż, 1 łyżka. tymianku i 1 szklanka wina w średnim rondlu. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż figi będą po prostu miękkie po przekłuciu, 10 do 12 minut.
Za pomocą małego, ostrego noża wykonaj 16 równomiernie rozmieszczonych wzdłużnie cięć na pieczeń, z których każdy pokroi około 1 cala. długi i 1 po. głęboko. Włóż plaster czosnku, a następnie połowę fig do każdego krojenia, zamykając mięso na figach; w razie potrzeby zrób kawałki trochę większe. Odstawić pozostały czosnek i figi oraz ich płyn.
Używając Sznurka kuchennego, zawiąż wieprzowinę w poprzek na około 1 1/2 cala. odstępy i wzdłużnie dwa razy, aby utworzyć schludny pieczeń. W małej misce połącz 1 łyżkę. tymianek, 1 1/2 łyżeczki. sól, 1/2 łyżeczki. pieprz i olej. Przetrzyj całą pieczeń.
Podgrzej 12 W. patelnia na średnim ogniu. Brązowy wieprzowina na całym, obracając w razie potrzeby, 8 do 10 minut łącznie; dostosować ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać mięso przed przypaleniem.
Przenieś stronę tłuszczu wieprzowego do 9-przez 13-in. patelnia do pieczenia.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodać czosnek do patelni; gotować, często mieszając, do jasnego złota, około 1 minuty.
Wlać pozostałe wino z butelki i doprowadzić do wrzenia, skrobanie rumiane kawałki drewnianą łyżką.
Wlać mieszaninę na wieprzowinę i przykryć szczelnie folią.
Piecz wieprzowinę, aż będzie prawie miękka po przekłuciu, 2 1/2 godziny. Wymieszać zarezerwowaną mieszankę fig do soków na patelni; piec, przykryty, aż mięso będzie miękkie, 15 do 20 minut więcej.
Łyżka soków na patelni wieprzowej do zwilżenia, następnie przenieść mięso do deski do krojenia i namiot luźno z folią. Odtłuszczone tłuszcze z soków z patelni.
Wlać soki z figami na dużą patelnię i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 2 filiżanek, o 5 protokół. Wymieszać w 1/2 łyżeczki. tymianek. Smak i doprawić sokiem z cytryny i więcej soli i pieprzu, jeśli chcesz.
Z wieprzowiny wyjąć sznurek, a następnie pokroić mięso w poprzek na grube plastry.
Udekoruj gałązkami tymianku i podawaj z sosem.
Zrób do przodu: przygotuj się przez krok 3 i schłodzić hermetycznie do 1 dnia.