Phirni (Indyjski Pudding Ryżowy)
Phirni (Indyjski Pudding ryżowy) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 81 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 425 kalorii, 13g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. 68 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz migdały, wodę, długoziarnisty ryż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj phirni, pendżabski ryż phirni, jak zrobić phirni, Indyjski Pudding Ryżowy, oraz Indyjski Pudding Ryżowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż umyć i odsączyć. Włóż do miski i przykryj wodą. Moczyć przez 2 godziny.
Odcedzić wodę i zmielić ryż na grubą pastę w blenderze lub robocie kuchennym (nadal powinny być widoczne duże kawałki), około 10 do 12 jednosekundowych impulsów.
Połącz pastę ryżową, mleko, cukier, kardamon i szafran w rondlu o grubym dnie i doprowadź do duszenia na średnim ogniu. Gotować, mieszając często, aż ryż jest całkowicie miękki, o 25 protokół.
Dodaj połowę migdałów i pistacji do mieszaniny. Energicznie wymieszać i wyłączyć ogień. Pozwól phirni ostygnąć i podawaj w pojedynczych miseczkach przyozdobionych pozostałymi migdałami i pistacjami.