Parmezan Udka Z Kurczaka
Udka z kurczaka w parmezanie mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 972 kalorie, 35g białka, oraz 55 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.01 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz włoską bułkę tartą, obrane ze skóry i bez kości udka z kurczaka, parmezan i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 37 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 50%. Spróbuj Pieczone udka z kurczaka z Panko i parmezanem, Grillowane Greckie udka z kurczaka w / cytrynowy parmezan Orzo, oraz Grillowane Greckie udka z kurczaka w / cytrynowy parmezan Orzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij razem jajka i 2 łyżki. woda.
Kurczaka posypać solą i pieprzem. Pogłębiać w bułce tartej; zanurzyć w mieszaninie jaj i ponownie pogłębiać w bułce tartej.
Kurczak gotować, partiami, w gorącym oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu 2 do 3 minut z każdej strony lub do złotego koloru.
Ułóż kurczaka w lekko nasmarowanym naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali.
Łyżka sosem marinara na kurczaka, i posypać parmezanem.
Piec w temperaturze 375 przez 15-20 minut lub aż ser się rozpuści i termometr do mięsa włożony do najgrubszej porcji kurczaka 17
Tymczasem przygotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wrzucić gorący ugotowany makaron z masłem i pietruszką.
Podawać kurczaka na makaronie z pikantnym sosem Feta na górze lodowej.
*1 łyżeczka. sól kuchenną można zastąpić.
Pikantny sos Feta na górze lodowej: wymieszać razem 1/2 szklanki majonezu, 1/2 (4-oz.) pakiet pokruszony ser feta, 2 łyżki. posiekana świeża pietruszka i 1 do 2 łyżek. świeży sok z cytryny. Wymieszaj pieprz do smaku. Łyżka dressing na 5 filiżanek rozdrobnionej sałaty lodowej. Przyrządza 4 porcje; Przygotowanie: 10 min.