Dyniowa Bawarska Tarta Kremowa
Dyniowa Bawarska tarta kremowa wymaga ok. 3 godziny i 40 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 226 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz puree z dyni, wodę, mielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 31%. Spróbuj Bawarska Tarta Jabłkowa, Bawarska Tarta Jabłkowa, oraz Kremowa Bawarska Tarta Jabłkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze wymieszać dynię, lekką śmietanę, mleko, imbir, gałkę muszkatołową, cynamon, goździki, sól i 1/4 szklanki cukru. Zmiksować na gładką masę.
Wlać zimną wodę do małej miski i posypać żelatyną do zmiękczenia.
W dużym rondlu połącz żółtka i pozostałą 1/2 szklanki cukru. Użyj miksera ręcznego, aby ubić żółtka i cukier, aż staną się grube i blade, o 5 protokół.
Wymieszać w mieszanym puree z dyni i podgrzewać delikatnie na małym ogniu, mieszając, aż mieszanina będzie gorąca i zaczną tworzyć się małe pęcherzyki. Nie gotować. Łyżka mieszaniny dyni do dużej miski i wymieszać wanilii, whisky, i mieszaniny żelatyny. Przechowywać w lodówce mieszaniny dyni, aż zacznie się ustawić, O 20 protokół.
Użyj miksera ręcznego, aby ubić ciężką śmietanę w dużej misce. Gumową szpatułką lub trzepaczką, złóż 1/3 bitej śmietany do schłodzonej mieszaniny dyni. Delikatnie przeprowadź szpatułkę przez środek miski, a następnie wokół boków miski, powtarzając aż do pełnego włączenia.
Dodaj pozostałą śmietanę, składając tylko do momentu włączenia.
Wlać mieszaninę do przygotowanej skorupy ciasta i schłodzić, aż zestaw, 2 lub 3 godziny.
W razie potrzeby udekoruj bitą śmietaną.