Kurczak Parmezan
Kurczak parmezan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 792 kalorie, 62g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 3,51 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz piersi z kurczaka, parmezan, marinara, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łatwe Parmezanowe paluszki z kurczaka i Parmezanowe okłady z kurczaka, Kurczak Chasseur (Kurczak po myśliwsku) z kremową polentą z Gruyere i parmezanem, oraz Kurczak Parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować, rozgrzej olej do 350 stopni F na dużej patelni. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Przygotować kurczaka lekko pokrywając mąką. Wyrzuć nadmiar mąki. Następnie zanurz mąkę z kurczaka w myjce jajecznej.
Dodać kurczaka do oleju w partiach i gotować, aż złoty kolor, 6 do 7 protokół.
Wyjmij z oleju i umieść na ręcznikach papierowych, aby nadmiar oleju spłynął. Po odsączeniu przykryj kurczaka taką samą ilością mozzarelli i piecz, aż ser się rozpuści, około 5 minut.
W międzyczasie dodaj ugotowany makaron do durszlaka i zanurz w gotującej się wodzie do ogrzania, 1 minutę.
Wyjąć z wody. Pozostawić rozgrzany makaron do odsączenia nadmiaru wody, a następnie porcji równo do misek. Na koniec dodać gotowanego kurczaka na szczycie makaronu. Zakończ rozgrzaną marinarą i parmezanem.