Paella z skorupiaków z Fregolą

Paella z skorupiaków z Fregolą
Paella skorupiaków z Fregolan jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 8,16 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 801 kalorii. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Niewiele osób lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, Żabnica, cebula, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Paella ze skorupiaków (Paella de Marisco) z Hiszpanii, Patelnia Paella Mixta (Paella z owocami morza i mięsem), oraz Paellan-Paellan entre-autres.

Instrukcje

1
W średnim rondlu, doprowadzić wywar rybny na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado RybStado Ryb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Przełożyć 1 szklankę gorącego płynu do gotowania do miarki i pokruszyć w szafran.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
3
Dodać fasolę fava do pozostałego wywaru i gotować na umiarkowanym ogniu, aż jasnozielony, o 1 minutę. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś favas na talerz. Wycisnąć fasolę z ich twardej zewnętrznej skóry. Przykryj pozostały zapas; utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Dodać posiekaną cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Dodać fregolę i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, często mieszając, aż będzie dobrze pokryty olejem, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
FregulaFregula
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Dodać małże, małże i 1 szklankę gorącego wywaru i stale mieszać, aż Skorupiaki zaczną się otwierać, około 4 minut; wyrzucić wszelkie małże lub małże, które się nie otwierają.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
8
Dodać sherry i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 3 protokół. Wymieszaj fasolę fava, pokrojoną czerwoną i zieloną paprykę, pomidory śliwkowe, suszone pomidory, tymianek, liście laurowe i rozmaryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
Do Posypania Każdego BurgeraDo Posypania Każdego Burgera
Pomidor śliwkowyPomidor śliwkowy
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Fasola FavaFasola Fava
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
9
Do fregoli dodać pozostałe 2 szklanki gorącego wywaru rybnego i szafranowy wywar. Obniżyć ciepło do umiarkowanego i gotować, mieszając często, aż fregola jest po prostu przetargu, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
FregulaFregula
SzafranSzafran
10
Dodaj krewetki, kalmary i Żabnica do fregola i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając kilka razy, aż owoce morza jest po prostu gotowane przez, o 5 protokół. Wyrzucić liście laurowe, gałązki tymianku i rozmarynu. Koperek wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
ŻabnicaŻabnica
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
FregulaFregula
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
KałamarnicaKałamarnica
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
KoperKoper
11
Paellę podawać natychmiast w płytkich miseczkach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia59
Magazyn