Ostrygi Zapiekane I
Ostrygi zapiekane I to przepis pescatarian na 4 porcje. Ta przystawka zawiera 361 kalorii, 4 g białka i 29 g tłuszczu na porcję. Za 64 centy za porcję, ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis polubiło 48 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i kup mielony pieprz, sól, mleko i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 35% wyniku, co nie jest wynikiem super. Podobne przepisy to Ostrygi zapiekane, Ostrygi zapiekane II i Ostrygi zapiekane.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Nasmaruj masłem płytkie naczynie do pieczenia.
Połącz bułkę tartą z okruszkami krakersów, dodaj roztopione masło.
Na dnie przygotowanej formy do pieczenia ułóż cienką warstwę mieszanki okruchów.
Ułóż ostrygi na bułce tartej i posyp solą i pieprzem do smaku.
Wlać na wierzch 2 łyżki płynu ostrygowego i 1 łyżkę mleka. Powtórz tę czynność, a następnie przykryj górną warstwę pozostałą mieszanką okruchów.
Piec w temperaturze 450 stopni F (230 stopni C) przez 30 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Muscadet
Chardonnay, Riesling i Muscadet to moje ulubione ostrygi. Maślane chardonnay doskonale nadaje się do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, a muscadet to klasyczny wybór do małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę pikanterii w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.