Oliwki Nadziewane migdałami, anchois i papryką
Oliwki Nadziewane migdałami, anchois i papryką mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 12 i kosztuje 53 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 108 kalorii. Jeśli masz prażone migdały, ząbek czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Brie En Croute Nadziewane oliwkami i pieczoną papryką, Halibut z oliwkami nadziewanymi Sardelą, czerwoną papryką i Oregano, oraz Spaghettini z pomidorami, anchois i migdałami.
Instrukcje
Z boku dużego noża szefa kuchni, lekko zmiażdżyć każdą z oliwek i usunąć pestki, utrzymując oliwki w stanie nienaruszonym, jak to możliwe. Dodać 1 migdał, 1 pasek anchois i 1 pasek piquillo do każdej oliwki.
Na talerzu ułożyć nadziewane oliwki.
W misce wymieszaj razem oliwę z oliwek, ocet, czosnek i skórkę pomarańczową.
Oliwki zalać i marynować w temperaturze pokojowej przez co najmniej 30 minut lub do 2 godzin.