Niemieckie Spaetzle z kiszoną kapustą
Nigdy nie można mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj niemieckiego Spaetzle z kiszoną kapustą. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 601 kalorii, 18g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubi tę przystawkę. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, masło, kiszoną kapustę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Niemiecka Zupa Z Kiszonej Kapusty, Gorąca niemiecka Sałatka ziemniaczana z kiszoną kapustą, oraz Schab Pieczony Z Kiszoną Kapustą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij duży garnek wodą, dodaj olej i zagotuj.
Mąkę umieścić w dużej misce i zrobić studnię w środku.
Dodać sól, jajka i wodę i ubić ciasto, aż będzie gładkie i bąbelkowe. Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję. Napełnij prasę spaetzle ciastem i wyciśnij do wrzącej wody (możesz użyć durszlaka do przepchnięcia ciasta lub drewnianej deski do krojenia i skrobać ciasto stopniowo nożem do wody).
Gdy spaetzle unoszą się na górę garnka, osusz je.
Połowę spaetzle umieścić w szklanym naczyniu do pieczenia i dodać warstwę kiszonej kapusty na wierzchu.
Dodaj kolejną warstwę spaetzle i kiszonej kapusty. Przykryj patelnię, aby naczynie było ciepłe.
Na oddzielnej patelni roztopić masło i dodać bułkę tartą na tyle długo, aby je zwilżyć. Wierzch spaetzle z bułką tartą.
Podawać wszystkie warstwy razem, lub odgrzać następnego dnia na odrobinie masła.