Naleśniki z Dyni
Naleśniki dyniowe to śniadanie dla 5 osób. Za 47 centów za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 274 kalorie, 8 g białka i 10 g tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, cukier, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 60% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to Naleśniki dyniowe z masłem dyniowym {KitchenAid, Naleśniki dyniowe z polewą z masła dyniowego i Naleśniki dyniowe z masłem dyniowym.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, płatki owsiane, kiełki pszenicy, cukier, proszek do pieczenia, sól i cynamon. W małej misce połącz mleko, jajko, dynię i olej; wymieszać z suchymi, tylko zwilżonymi składnikami.
Wlać ciasto 1/4 szklanki na gorącą, natłuszczoną patelnię; obrócić, gdy na wierzchu naleśników pojawią się bąbelki. Gotuj, aż druga strona będzie złotobrązowa. W razie potrzeby udekoruj kawałkami czekolady i rodzynkami.