Najlepsza Piccata z cielęciny
Ultimate Veal Piccata może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis służy 4 osobom i kosztuje 8,0 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 82 g białka, 39 g tłuszczu i łącznie 1196 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką koszerną sól i pieprz, sok z cytryny, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 76%, to danie jest dobre. Cielęcina Piccata, Veal Piccata i Veal Piccata są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać spaghetti i gotować aż będzie al dente.
Odcedź i odłóż do dużej miski
Postaw dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek. W płytkiej misce wymieszaj mąkę, sól i pieprz do smaku. Kotlety lekko panieruj w mące. Jajka ubić w misce z 1 łyżką wody, doprawić solą i pieprzem. Kotlety zanurzaj w jajku i wrzucaj bezpośrednio na rozgrzaną patelnię. Smaż cielęcinę po około 2 minuty z każdej strony, aż uzyska złoty kolor. Odłóż kotlety cielęce na talerz. Zdeglasować patelnię białym winem i zredukować o połowę.
Dodaj sok z cytryny, kapary i połowę natki pietruszki, a następnie dodaj 2 łyżki masła, cały czas ubijając, aby zagęścić sos. Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem jeśli potrzeba..
Makaron wymieszać z resztą masła, doprawić solą i startym parmezanem do smaku.
Makaron podawaj na talerzach posypanych cielęciną.
Skropić sosem kaparowym i udekorować pozostałą natką pietruszki.