Muffiny jabłkowo-orzechowe
Babeczki jabłkowo-orzechowe mogą być właśnie przepisem wegetariańskim bez nabiału i lakto ovo, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 6 g tłuszczu i łącznie 201 kalorii. Za 33 centy za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12 osobom. 1 osoba wypróbowała ten przepis i polubiła go. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka otrębów pszennych, cukru, proszku do pieczenia i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Niewiele osób naprawdę lubiło to śniadanie. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 38%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Muffiny jabłkowo-orzechowe, Muffiny jabłkowo-orzechowe z pełnego ziarna i Babeczki jabłkowo-cynamonowe (bez orzechów).
Instrukcje
Mieszając, połącz pierwsze pięć składników; Dobrze wymieszać.
Połączyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól; dodać do mieszanki otrębów. Dobrze wymieszaj (ciasto będzie grudkowate). Dodać jabłka i orzechy. Przełóż łyżką do 12 natłuszczonych lub wyłożonych papierem foremek na muffiny (formy będą pełne).
Piec w temperaturze 375° przez 25 minut lub do momentu zakończenia testu muffinów.