Muffinki z rodzynkami z ciemnej marchewki to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 12 i kosztuje 42 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 224 kalorie, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Mieszanka soli, mielone goździki, rodzynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Muffinki Marchewkowo-Rodzynkowe, Marchew rodzynki" wszystko " muffinki, oraz Muffinki Marchewkowo-Rodzynkowe.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Nasmaruj 12 muffinek lub linkę papierowymi wkładkami do muffinek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do Muffinów
Piekarnik
2
Wymieszaj mąkę pełnoziarnistą, mąkę uniwersalną, sól, proszek do pieczenia, gałkę muszkatołową, goździki i cynamon. W osobnej misce wymieszaj jajka, maślankę, olej, mus jabłkowy i miód. Mieszaj mieszaninę jaj na mąkę, aż do połączenia. Złóż marchew i rodzynki. Łyżka ciasta do przygotowanych kubków muffin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Pszenna
Proszek Do Pieczenia
Mus Jabłkowy
Maślanka
Cynamon
Marchew
Rodzynki
Goździki
Gałka Muszkatołowa
Miód
Jajko
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do Muffinów
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 18 minut lub aż wykałaczka włożona do środka muffinki wyjdzie czysta.