Muffinki miodowo-bananowe
Honey Banana Muffins to śniadanie na 14 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis bez nabiału i lakto ovo zawiera 111 kalorii, 3 g białka i 1 g tłuszczu na porcję. Za 25 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką sodę oczyszczoną, sól, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 25% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Babeczki bananowo-miodowe, babeczki bananowo-miodowo-orzechowe i zdrowsze babeczki bananowo-miodowe z pełnego pszenicy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce połącz pierwsze pięć składników.
Połącz jajka, banana, mus jabłkowy i miód; wymieszać z suchymi składnikami tylko do momentu ich zwilżenia. Wsypać rodzynki.
Posmaruj foremki na muffinki sprayem kuchennym; wypełnić w dwóch trzecich ciastem.
Piec w temperaturze 375°C przez 15-18 minut lub do momentu, aż wykałaczka będzie czysta. Studzimy przez 5 minut przed wyjęciem z foremek na drucianą kratkę, aby całkowicie ostygły.