Mint Chocolate Chip Angel Food Cake
Mint Chocolate Chip Angel Food Cake może być tylko deser, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 270 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz kakao do pieczenia, wodę, syrop o smaku czekoladowym i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 10 minut. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 23%. Spróbuj Mint Chocolate Chip Angel Food Cake, Czekoladowe ciasto Angel Food z czekoladowym Ganache, oraz Chocolate Chip Macaroon Angel Food dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji (Usuń inne stojaki).
Rozgrzać piekarnik do 177°. w bardzo dużej szklanej lub metalowej misce, wymieszać ciasto, kakao i wodę z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund. Beat na średniej prędkości 1 minuta.
Wlać do 10-calowej patelni tortowej angel food (tube). (Nie używaj fluted tube cake pan lub 9-calowy Angel food pan lub ciasto przepełni się.)
Piec 37 do 47 minut lub do góry jest ciemny złoty brąz i pęknięcia czują się bardzo suche i nie lepkie. Nie lekceważ. Natychmiast obrócić patelnię do góry nogami na szklaną butelkę, aż ciasto będzie całkowicie chłodne, około 2 godzin.
Uruchom nóż wokół boku patelni poluzować ciasto; usunąć z patelni.
Odciąć wierzch ciasta o 1 cal od góry; odstawić.
Pokroić w ciasto 1 cal od zewnętrznej krawędzi i 1 cal od krawędzi środkowego otworu, pozostawiając znaczne "ściany" z każdej strony.
Usuń ciasto w cięciach zakrzywionym nożem lub łyżką, uważając, aby pozostawić podstawę ciasta o grubości 1 cala. Łyżka lodów do jamy ciasta; gładki wierzch. Wymień wierzch ciasta. Przykryć i zamrozić około 3 godzin lub do jędrności.
Podawać z sosem o smaku czekoladowym.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Deser w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "