Meksykański Stek Fiesta Stir-Fry

Meksykański Stek Fiesta Stir-Fry
Mexican Fiesta stek Stir-Fry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 4 porcje z 557 kalorii, 38g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Za $5.26 za porcję, ten przepis okładki 43% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Mieszanka pasków pieprzu, oleju canolan, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać ugotowany ryż, możesz podążać za tym daniem głównym z Śniadanie Pudding Ryżowy jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 85%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Stek Sezamowy Stir Fry, Meksykański Stek Stir-Fry, oraz Smażyć wołowinę i brokuły dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Na dużej patelni lub woku smaż wołowinę i czosnek na oleju, aż mięso przestanie być różowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Usuń i utrzymuj ciepło.
3
Dodaj paprykę i cebulę na patelnię; smażyć do miękkości. Dodaj pomidory, papryczki chili, sól, oregano, pieprz i wołowinę; podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Twomey Cellars by Silver Oak Russian River Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
Dwie piwnice Silver Oak Russian River Pinot Noir
Dwie piwnice Silver Oak Russian River Pinot Noir
Nasza rosyjska dolina rzeki Pinot Noir z 2009 roku ma rubinowy kolor z fioletowymi pasemkami i złożonym nosem świeżych płatków róż, bzu, kandyzowanych jabłek, słodkich przypraw do pieczenia i odrobiny mięty pieprzowej. Ma bogaty, szeroki atak na podniebienie i nuty karmelu, toffi i dojrzałych, czerwonych owoców. To wyraziste wino ma zrównoważone wykończenie owoców, przypraw, jasnej naturalnej kwasowości i drobnoziarnistych tanin.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia73
Magazyn