Medaliony Wołowe Barwione W Porto
Medaliony z wołowiny w Porto mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 616 kalorii, 26g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na $5.96 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz majonez rzepakowy, ząbek czosnku, skórkę cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Medaliony wołowe z sosem z Porto Wine Pan, Medaliony wieprzowe z sosem Figowo-Porto, oraz Medaliony wieprzowe z sosem portowo-żurawinowym.
Instrukcje
Umieścić 4 ząbki czosnku na desce do krojenia; posypać 1/8 łyżeczki soli. Posiekaj, aż utworzy się pasta, skrobając płaską stroną noża, aby zacieru. Naciśnij mieszankę czosnku po obu stronach steków. Przechowywać w lodówce 30 minut.
Doprowadzić wino do wrzenia w rondlu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować na wolnym ogniu 10 minut lub do zmniejszenia do 1/2 szklanki. Wymieszać ze skórką i papryką.
Wlać mieszaninę wina do talerza ciasta lub szerokiego, płytkiego naczynia.
Linia 1 Poziom 10-calowego bambusowego parownika z 8-calowym kręgiem papieru do pergaminu; lekko pokryć papierem w sprayu do gotowania. Ułóż steki na wierzchu papieru w koszyku na parowiec. Pokrywa z pokrywą parownika.
Dodaj wodę do dużej patelni na głębokość 1 cala; doprowadzić do wrzenia.
Umieść parowiec na patelni; steki parowe 8 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjmij steki z parowca; umieść steki w mieszance winnej na 10 minut, obracając po 5 minutach.
Steki pokroić w poprzek ziarna na plastry o grubości 1/2 cala; posypać pozostałą 3/8 łyżeczki soli.
Połączyć majonez, chile, sok, i 1 ząbek czosnku.
Rozprowadzić 2 łyżki mieszanki majonezu na każdej z 4 płyt. Wierzch równomiernie z pokrojonym stekiem i pozostałą mieszaniną wina.