Małże Razor w sosie Sha Cha

Małże Razor w sosie Sha Cha
Jeśli masz około 35 minut do spędzenia w kuchni, Razor Clam w sosie Sha Cha może być doskonałym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, pełnym 30 i pescatarian do wypróbowania. Za 36 centów za porcję otrzymasz przystawkę dla 3 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 9 g tłuszczu i łącznie 113 kalorii. 2 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką olej roślinny, sos sa cha, zieloną cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 25%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak smażona wołowina Sha Cha, smażony kurczak Sha Cha: 10-minutowe smażenie i kurczak Sha Cha: smażone 10 minut.

Instrukcje

1
Rozgrzej olej roślinny na dużej patelni na dużym ogniu. Wmieszaj imbir do gorącego oleju i smaż, aż zacznie pachnieć, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodaj małże brzytwy do muszli i gotuj, aż wszystkie małże się otworzą, około 2 minut. Dodaj sos sa cha i wodę, zagotuj. Podawać z papryką i zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej

Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Muscadet

Małże można łączyć z Chardonnay, Riesling i Muscadet. Maślane chardonnay doskonale nadaje się do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, a muscadet to klasyczny wybór do małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę pikanterii w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Blanc de Bleu Cuvee Mousseux z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.
TrudnośćNormalny
Gotowe W35 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia1
Magazyn