Mawmenye (gulasz z soczewicy i wołowiny)
Mawmenye (soczewica i gulasz wołowy) może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 621 kalorii, 41g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 14 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka bulionu wołowego, sól, rodzynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Gulasz z soczewicy i wołowiny (Estofado de Lentejas con carne), Serdeczny gulasz wołowy-gulasz wołowy można łatwo zrobić w crockpot, oraz Gulasz dyniowy z soczewicą i ciecierzycą.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym garnku na średnim ogniu. Doprawić wołowinę solą i pieprzem, a następnie gotować w garnku, aż zbrązowieje Na Zewnątrz.
Wlać bulion z kurczaka i dusić na średnim ogniu przez około 45 minut, aż wołowina będzie miękka.
Wyjąć wołowinę z płynu i odstawić.
Do garnka wlać bulion wołowy i dodać soczewicę. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na małym ogniu przez 15 minut.
Rzepy doprawiamy cynamonem, gałką muszkatołową, solą i bazylią, a następnie dodajemy do garnka. Wołowinę wrzucić do garnka i wymieszać z rodzynkami i figami. Dusić przez 10 minut, aby wymieszać smaki przed podaniem.