Marynowany surowy Tuńczyk z puree z Edamame i chipsami Wonton
Marynowany surowy Tuńczyk z puree z Edamame i chipsami Wonton jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 40 porcjami. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 85 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Mieszanka oleju canolan, proszek wasabi, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 17 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Sałatka Z Tuńczyka Z Chrupkami Wonton, Tatar z tuńczyka Lulu na chipsach Wonton, oraz Tunan i tatar z awokado z kalifornijskim kawiorem na sezamowych chipsach Wonton dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Posmaruj kilka arkuszy ciasteczek olejem sezamowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
Pliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
3
Ułóż Skórki wonton obok siebie w jednej warstwie.
4
Posmaruj powierzchnię wontonów olejem sezamowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
5
Piec przez 15 minut, aż wontons chrupiące się i krawędzie się złoty. Za pomocą szpatułki wyjmij chipsy wonton na talerz, aby ostygły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Szpatułka
6
Blanszować ziarna soi we wrzącej osolonej wodzie przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soja
Woda
7
Odcedzić, następnie wyjąć fasolę ze strąków i włożyć do robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
8
Dodać wasabi, sól, sok z cytryny i wodę. Puree do rozbicia soi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Soja
Wasabi
Woda
Sól
9
Wlać olej rzepakowy i puree, aż będzie gładka. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy
10
Ubić razem sos sojowy, sake, brązowy cukier i pastę chili, aż cukier się rozpuści. Ułóż pokrojonego tuńczyka w jednej warstwie w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Pasta Chili
Sos Sojowy
Cukier
Japoński Sos Sezamowy
Tuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
11
Zalać marynatą tuńczyka, przykryć i przechowywać w lodówce przez 20 minut. Nie marynować tuńczyka dłużej, ponieważ zacznie się "gotować" i tekstura będzie mushy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Tuńczyk
12
Aby umieścić te małe klejnoty razem, dollop łyżkę puree edamame na wonton crisp następnie położyć kawałek tuńczyka na górze.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które możesz wypróbować, jest Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.