Marynowany surowy Tuńczyk z puree z Edamame i chipsami Wonton

Marynowany surowy Tuńczyk z puree z Edamame i chipsami Wonton
Marynowany surowy Tuńczyk z puree z Edamame i chipsami Wonton jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 40 porcjami. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 85 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Mieszanka oleju canolan, proszek wasabi, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 17 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Sałatka Z Tuńczyka Z Chrupkami Wonton, Tatar z tuńczyka Lulu na chipsach Wonton, oraz Tunan i tatar z awokado z kalifornijskim kawiorem na sezamowych chipsach Wonton dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Posmaruj kilka arkuszy ciasteczek olejem sezamowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Ułóż Skórki wonton obok siebie w jednej warstwie.
4
Posmaruj powierzchnię wontonów olejem sezamowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
5
Piec przez 15 minut, aż wontons chrupiące się i krawędzie się złoty. Za pomocą szpatułki wyjmij chipsy wonton na talerz, aby ostygły.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChipsyChipsy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
6
Blanszować ziarna soi we wrzącej osolonej wodzie przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SojaSoja
WodaWoda
7
Odcedzić, następnie wyjąć fasolę ze strąków i włożyć do robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
8
Dodać wasabi, sól, sok z cytryny i wodę. Puree do rozbicia soi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SojaSoja
WasabiWasabi
WodaWoda
SólSól
9
Wlać olej rzepakowy i puree, aż będzie gładka. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
10
Ubić razem sos sojowy, sake, brązowy cukier i pastę chili, aż cukier się rozpuści. Ułóż pokrojonego tuńczyka w jednej warstwie w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Pasta ChiliPasta Chili
Sos SojowySos Sojowy
CukierCukier
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
11
Zalać marynatą tuńczyka, przykryć i przechowywać w lodówce przez 20 minut. Nie marynować tuńczyka dłużej, ponieważ zacznie się "gotować" i tekstura będzie mushy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
TuńczykTuńczyk
12
Aby umieścić te małe klejnoty razem, dollop łyżkę puree edamame na wonton crisp następnie położyć kawałek tuńczyka na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
TuńczykTuńczyk
13
Dekoruj posypką prażonego sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które możesz wypróbować, jest Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje40
Ocena Zdrowia2
Magazyn